7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest la domiciliu

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest la domiciliu

 Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest la domiciliu, după ce Tribunalul Constanţa le-a respins cererile de revocare a acestei măsuri preventive, informează Mediafax.

Citește și: O nouă decizie în procesul lui Mircea Băsescu cu Bercea Mondial

Decizia nu este definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au solicitat, în 20 februarie, la Tribunalul Constanţa, revocarea arestului la domiciliu şi judecarea lor în libertate.

Instanţa a amânat iniţiat pronunţarea pentru 27 febuarie, apoi pentru 4 martie, zi în care a hotărât să respingă, ca nefondate, cererile de revocare a arestului la domiciliu.

De asemenea, Tribunalul Constanţa a mai constatat legalitatea şi temeinicia arestului la domiciliu faţă de Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână.

Hotărârea nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Constanţa în termen de 48 de ore de la comunicare.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, într-un dosar privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele preşedintelui.

În 26 noiembrie 2014, Curtea de Apel Constanţa a decis ca Mircea Băsescu, care se afla în arest preventiv din 20 iunie 2014, să fie judecat în arest la domiciliu, aceeaşi decizie fiind luată şi în cazul lui Marian Căpăţână.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă