12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialMircea Cosma, despre Ghiță: Nu este constituţional să interzici unui deputat să-şi...

Mircea Cosma, despre Ghiță: Nu este constituţional să interzici unui deputat să-şi exercite mandatul

Mircea Cosma, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma care este cercetat împreună cu Sebastian Ghiţă în dosarul de corupţie al lui Iulian Herţanu, susţine că ”a interzice unui deputat să-şi exercite mandatul nu este constituţional”, relatează Mediafax.

CITEŞTE ŞI  Ce spune şeful CCR despre interdicţia impusă lui Sebastian Ghiţă de a nu îşi exercita mandatul de deputat

Eu vreau să vă spun că la cele trei biblioteci pe care cred că le-am citit lucrurile astea se întâmplă periodic, este o frecvenţă periodică în această ţară cu aceste întâmplări. Am crezut că s-au terminat. (…) Din punctul meu de vedere, a interzice unui deputat să-şi exercite mandatul nu este constituţional” şi a adăugat că dintr-o convorbire telefonică ”poţi să interpretezi orice”.

CITEŞTE ŞI  Ce spune Ponta despre faptul că Ghiță nu are voie să meargă la Parlament

Vă aduceţi aminte că în 2007 noi eram revoltaţi că PD dă pungi cu peşte şi alte chestii când au fost europarlamentarele. Acum, dacă din 2007 şi până acuma se constată că asta este o formă de corupere a alegătorului, e o altă discuţie”, a mai spus Mircea Cosma.

Procurorii DNA Ploieşti au extins, miercuri, urmărirea penală faţă de Sebastian Ghiţă, pe care îl acuză de noi fapte penale, între care coruperea alegătorilor. Potrivit DNA, Sebastian Ghiţă ar fi conceput, iniţiat şi coordonat o activitate de corupere a alegătorilor din Republica Moldova, la alegerile prezidenţiale din anul 2014, pentru votarea lui Victor Ponta.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă