18.9 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialMită la BAC în Arad: Profesoara suspectată că a luat mită era...

Mită la BAC în Arad: Profesoara suspectată că a luat mită era exigentă şi lăsa mulţi corigenţi

Profesoara de română Lavinia Biţ de la Liceul Tehnologic "Iuliu Maniu" Arad, care este suspectată că ar fi primit bani de la elevi pentru a-i ajuta să promoveze examenul de bacalaureat, era "foarte exigentă" şi lăsa mulţi corigenţi, afirmă directorul unităţii de învăţământ, Stelian Ionuţiu, potrivit Mediafax.

Directorul Liceului Tehnologic "Iuliu Maniu" din Arad, Stelian Ionuţiu, a declarat că este surprins de implicarea profesoarei de limba română într-un caz de corupţie la bacalaureat.

"Singurele plângeri pe care le-am avut de la părinţi şi elevi la adresa profesoarei au fost că este foarte exigentă, ceea ce nu ştiu dacă este neapărat rău. Lăsa şi mulţi corigenţi. Alte reclamaţii nu au existat, iar despre faptul că ar fi cerut vreodată bani de la elevi, nu am auzit", a spus directorul unităţii.

Potrivit acestuia, după finalizarea examenului de bacalaureat se va întruni Comisia de disciplină a unităţii de învăţămant pentru a discuta cazul profesoarei, mai scrie sursa citată.

Directorul Liceului Tehnologic "Iuliu Maniu" din Arad a precizat că profesoara predă în şcoală de aproximativ opt ani, iar în învăţâmânt are o vechime de peste zece ani.

Referitor la ceilalţi doi suspecţi în cazul de corupţie, inspectorul general şcolar adjunct Mihai Spânu, care a fost reţinut, şi inspectorul Simona Crîsnic, cercetată în acelaşi dosar, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad spun că se delimitează de ”faptele săvârşite" de aceştia.

Cele mai citite

SUA nu consideră că Israelul face „genocid” în Gaza, dar trebuie „ să protejeze civilii”

Statele Unite(SUA) nu consideră că Israelul comite un "genocid" în Fâşia Gaza, dar îl îndeamnă pe aliatul lor "să facă mai mult pentru a...

Revolut Money Report: Ce vor românii de la banca lor digitală?

Digital banking-ul a devenit, în ultimii ani, mai mult decât o alternativă la banking-ul clasic pentru nevoile financiare obișnuite ale clienților - plăți, împrumuturi,...

Rata inflației scade din nou, în timp ce prețurile continuă să crească

Rata anuală a inflaţiei a coborât în luna aprilie 2024 la 5,9%, de la 6,61% în martie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă