12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMiting pro Arafat la Târgu Mureş. Protestatarii sunt "solidari cu SMURD" şi...

Miting pro Arafat la Târgu Mureş. Protestatarii sunt “solidari cu SMURD” şi cer “anticipate”

UPDATE Persoanele care s-au strâns, joi seară, în centrul municipiului Târgu Mureş pentru a-l susţine pe Raed Arafat au pornit într-un marş spre sediul SMURD, blocând circulaţia, iar manifestanţilor li s-au alăturat alte câteva sute de persoane, astfel că numărul acestora a ajuns la aproximativ 1.500.

 

Peste 400 de persoane participă, joi seară, în centrul municipiului Târgu Mureş, la un miting de susţinere a lui Raed Arafat, ele strigând sloganuri împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi având pancarte pe care scrie “Solidari cu SMURD”, “Respect pentru Raed Arafat, greaţă faţă de Băsescu”, relatează Mediafax.

Peste 400 persoane s-au adunat în jurul orei 18.00 în centrul oraşului, acţiunea fiind iniţiată pe reţeaua de socializare Facebook. O manifestaţie similară a avut loc miercuri seara la Cluj-Napoca.

Arafat a cerut, în timpul unei intervenţii la Realitatea TV, prudenţă în legătură cu astfel de manifestaţii, precizând că el  nu a organizat şi nu a cerut organizarea acestui miting.

Oamenii au aprins lumânări şi au pancarte pe care scrie “Solidari cu SMURD”, “Respect pentru SMURD”, “Fatal error 404: Democracy not found”, “Noi pentru SMURD, SMURD pentru noi”, “Raed Arafat suntem alături de tine”, “Respect pentru Raed Arafat, greaţă faţă de Băsescu”, “Nu ne luaţi dreptul la viaţă”, “Raed Arafat un model de urmat, Băsescu un model de…. Unul construieşte de 20 de ani, celălalt dărâmă de circa opt ani”.

Participanţii la manifestare strigă “Jos Băsescu”, “Murim, luptăm, SMURD-ul îl apărăm”, “Arafat, nu uita, Mureşul e de partea ta”. Totodată, ei scandează “Anticipate”. Acţiunea nu este autorizată, la faţa locului fiind prezenţi aproximativ 20 de jandarmi.

Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Arafat a declarat că a demisionat din funcţia de subsecretar de stat pentru că ieşind din Ministeul Sănătăţii va putea apăra mai bine sistemul de urgenţă, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuţii tehnice.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că SMURD nu a fost creat de un om, statul făcând eforturi uriaşe pentru acest sistem, şeful statului menţionând că abordarea din ultimele zile i se pare “deplasată”.

Activitatea SMURD a început în 1990 la Târgu Mureş, prin experimentarea unui sistem de urgenţă care funcţiona şi în alte ţări europene şi care avea la bază transferul unui echipaj medical cu dotarea necesară la locul unde era pacientul aflat în stare critică, noul serviciu având atunci o singură maşină în dotare.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă