19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMitingul de la Cotroceni s-a terminat, nu au existat incidente

Mitingul de la Cotroceni s-a terminat, nu au existat incidente

Manifestanţii adunaţi duminică în faţa Palatului Cotroceni au plecat la scurt timp după ce fostul preşedinte Traian Băsescu a părăsit Palatul Cotroceni, între susţinători, care l-au aplaudat, şi opozanţi, care au scandat "Băsescu, la puşcărie", nefiind înregistrate incidente, potrivit Mediafax.

Traian Băsescu a plecat de la Palatul Cotroceni în jurul orei 13.30, după ceremonia militară cu prilejul încheierii mandatului său de președinte.

La ieşirea din curtea Palatului Cotroceni a maşinii în care se aflau Traian Băsescu şi soţia sa, Maria, simpatizanţii fostului preşedinte au aplaudat şi au scandat: "Super-Băse", în timp ce opozanţii au huiduit şi au strigat "Băsescu, la puşcărie".

După aproximativ 15 minute de la plecarea lui Traian Băsescu, atât cei aproximativ 300 de oameni care au venit să îl salute pe fostul preşedinte la încheierea mandatului, unii fiind membri ai Partidului Mişcarea Populară, cât şi cei peste 100 de manifestanţi care scandau lozinci anti-Băsescu au început să plece, eliberând ambele trotuare din faţa Palatului Cotroceni, unde s-au adunat începând de la ora 12.00.

"Am venit tocmai de la Brăila, nu m-a chemat nimeni şi nu am primit bani. Am cheltuit bani pentru că am vrut să vin să-mi văd preşedintele ", a spus unul dintre susţinătorii fostului preşedinte, care a precizat că a ajuns în Capitală duminică dimineaţă, împreună cu fiica sa în vârstă de 23 de ani.

De cealaltă parte, opozanţii lui Traian Băsescu au spus că au venit la Palatul Cotroceni pentru a se bucura pentru plecarea fostului preşedinte. După plecarea fostului preşedinte, aceştia au scandat "Băsescu, Codruţa ta, la puşcărie te va lua", "Adio, javră! La puşcărie" şi "Băsescu, la DNA".

Susţinătorii lui Traian Băsescu au avut afişe cu poza acestuia şi cu mesaje precum: "Băsescu, respect. Noi suntem copiii statului de drept", "Nu iese din decor, rămâne la cârmă pe un alt vapor", "Mulţumim, Traian Băsescu", "Nu vrem elite, vrem caractere! (PMP Colegiul 28, sector 6)". Aceştia au scandat lozinci anti-Ponta, anti-PSD, dar şi pentru susţinerea noului preşedinte Klaus Iohannis.

Grupul opozanţilor lui Traian Băsescu a avut, la manifestaţie, cu garoafe roşii în mâini şi a scandat lozinci precum "Ţi-ai bătut joc de popor", "Ieşi afară javră ordinară". Unii dintre aceştia au avut bannere pe care scria "Mai am un singur dor: Băse la vorbitor, pe interior şi Nuţu Târgşor", "Să vină Roberta să ne numere".

Între suspinătorii şi opozanţii lui Traian Băsescu nu au fost înregistrate incidente nici în timpul manifestaţiei, nici la plecarea din faţa Palatului Cotroceni.

Cele două grupuri au fost, tot timpul manifestaţiei, despărţite de coloane de jandarmi şi au stat pe trotuare aflate de o parte şi de cealaltă a drumului.

Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcţia de preşedinte al României, în şedinţa solemnă comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor, apoi a preluat mandatul, la Palatul Cotroceni, de la Traian Băsescu.

Cele mai citite

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă