17.2 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialMitropolitul Clujului, îngrijorat de tensiunile dintre Coreea de Nord și Statele Unite:...

Mitropolitul Clujului, îngrijorat de tensiunile dintre Coreea de Nord și Statele Unite: Îi cerem Maicii Domnului să pună pace în lume

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, s-a declarat, marți, îngrijorat de tensiunile existente între Coreea de Nord și Statele Unite. Astfel, în predica ținută la Mănăstirea Nicula, i-a cerut Maicii Domnului „să pună pace în lume", potrivit Agerpres.

„Îi cerem Maicii Domnului să pună pace în lume, ne îngrijorează această tensiune care există între Coreea de Nord și SUA, pentru că Dumnezeu a creat această lume frumoasă și ne-a pus-o la dispoziție ca să ne bucurăm de ea, nu ca să o distrugem', a spus Andrei Andreicuț, în fața credincioșilor.



Peste 27.000 de credincioși veniți să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Fecioarei Maria au asistat, marți, la slujba oficiată la Mănăstirea Nicula de un sobor de preoți, în frunte cu mitropolitul Andrei Andreicuț. La slujbă au participat și mitropolitul Luca de Zaporozhye și Melitopol din Ucraina și mitropolitul Iosif al Europei Occidentale și Meridionale.


Tensiunile între cele două ţări au escaladat în ultimele săptămâni, după ce nord-coreenii au testat, în iulie, două rachete intercontinentale balistice. Drept urmare, Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit sancţiunile economice impuse Phenianului.

La rândul său, Trump a amenințat Coreea de Nord că îi va răspunde cu „foc și furie”, dacă va lansa noi provocări. În replică, Phenianul a respins ameninţările, pe care le-a calificat drept nişte „prostii”. În replică, liderul de la Casa Albă a avertizat regimul Kim Jong-un că va fi „foarte, foarte furios”, dacă Phenianul ia vreo măsură care să vizeze Statele Unite, potrivit BBC News.

El a continuat precizând că regimul lui Kim Jong-un va ajunge într-o situație „în care puține națiuni au mai fost până acum”, în situația în care „nu își vede de treaba sa”. Precezările președintelui american vin după ce Phenianul a anunțat că are în plan să lanseze patru rachete spre Insula Guam, care aparține de SUA.



Deși s-au făcut numeroase apeluri ca Donald Trump să își modereze retorica la adresa regimului de la Phenian, președintele american a spus, vineri, că Armata americană este „pregătită”. Pe de altă parte, directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), Mike Pompeo, a dat asigurări că nu există „un pericol iminent”, privind amenințarea nucleară.

„Pericolul nu este iminent. Nu avem nicio informație care să indice că suntem în pragul izbucnirii unui război nuclear”, a spus Pompeo la postul Fox News.

Cu toate acestea, directorul CIA a subliniat că nu se îndoiește că în Coreea de Nord va continua dezvoltarea sistemului de rachete.

 


 

Cele mai citite

Neil Lennon, instalat oficial la Rapid! Mesajul transmis suporterilor de Dan Șucu

La o zi de la victoria cu FCSB, Rapid a oficializat numirea nord-irlandezului Neil Lennon în funcția de antrenor principal. „Suntem încântaţi să anunţăm numirea...

Prins în flagrant în timp ce transporta o cantitate de  100 grame substanțe psihoactive

La data de 19.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Harghita au dispus reținerea pe...

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din estul României

Rusia ar bruia comunicațiile electronice din unele regiuni ale unor țări europene, inclusiv în estul României, susține un raport publicat de Centrul Euro-Atlantic pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă