13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMoise Guran: Umilirea publică a Codruței Kovesi se face, clar, după un...

Moise Guran: Umilirea publică a Codruței Kovesi se face, clar, după un Media Plan

Jurnalistul Moise Guran susține, pe blogul său, că acuzațiile de plagiat în cazul lucrării de doctorat scrise de șefa Direcției Naționale Anticorupție (DNA) reprezintă „o reclamă negativă care se repetă planificat, după o schemă”.

„De câteva săptămâni, pe televiziuni se desfășoară un film absurd, unul fără subiect și fără predicat, halucinant pe alocuri, cabotin uneori până la indecență. Ghiță, Tăriceanu, Ponta, Băsescu, oameni care ani de zile s-au urât și s-au caftit free for all, au acum un punct comun de luptă, își dau pase la întâlnire, centrări, trag toți la o poartă neapărată de nimeni, pentru că niciun om decent din țara asta nu se pronunță pe o lucrarea de doctorat, dacă nu este cumva un om de specialitate. Ceea ce pot recunoaște însă destul de ușor zic eu, e un media-plan, adică un orar de difuzare, așa cum fac publicitarii pentru reclame”, scrie Moise Guran, pe Biziday.

Totodată, el susține că acțiunea a fost lansată „exact în momentul în care DNA încerca să desecretizeze niște informatori care au luat banii statului printr-un serviciu secret – DIPI”.

„Cam asta se întâmplă acum pe tv cu DNA-ul și cu Codruța Kovesi, o reclamă negativă care se repetă planificat, după o schemă, în care nici protagoniștii nu sunt atât de deștepți încât să păcălească chiar pe toată lumea, nici televiziunile care îi difuzează nu sunt atât de naive încât să nu știe că povestea asta cu Kovesi e o ciorbă lungă, trasă și întinsă la infinit până când nu va mai conta adevărul, că lumea tot va rămâne cu impresia că e ceva putred în DNA”, a mai  precizat el.

Jurnalistul Horațiu Pepine, de la Deustche Welle, a atras atenția, într-un comentariu, că, în cazul acuzației de plagiat a lucrării de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, ne aflăm în fața unei campanii de PR care „se adresează, de astă dată, celor mai inteligenți cititori: acuzația de plagiat ar putea fi adevărată, (se consimte, iată!) dar ea servește „forțelor întunecate”, care doresc stoparea acțiunii anticorupție”. 


CITEȘTE ȘI: Deutsche Welle, despre acuzația de plagiat a lucrării lui Kovesi: Dezinteresul față de dovezi este primul indiciu că ne aflăm în fața unei acțiuni de pură propagandă acoperitoare


 

 

Cele mai citite

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă