12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMonarhiștii speră să îl revadă pe Regele Mihai I în țară

Monarhiștii speră să îl revadă pe Regele Mihai I în țară

Membrii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei îi mulțumesc bunului Dumnezeu, care i-a mai acordat un răgaz pe această lume Majestății Sale Regelui Mihai I al României. Externarea Majestății Sale îi face pe monarhiștii români să spere că, după perioada de recuperare impusă de diagnosticul sever al Regelui Mihai I, Majestatea Sa va putea reveni în țară, pentru a participa la ceremoniile care marchează 150 de ani de la fondarea Dinastiei, anunță reprezentanții organizației monarhiste. 

În contextul Anului Regal 2016, care marchează un secol și jumătate de la venirea în țară a Regelui Carol I, 135 de ani de la proclamarea Regatului și 100 de ani de când Armata Regală Română a trecut Carpații pentru a dezrobi Transilvania, din ordinul Regelui Ferdinand I, în Sinaia, va avea loc congresul de unificare a celor mai importante organizații monarhiste din România. La acest congres vor participa membrii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Clubului Monarhiștilor Clujeni și Clubului Monarhiștilor Bistrițeni, precum și personalități care nu sunt afiliate în prezent nici unei organizații monarhiste, spun cei doi copreședinți ai Alianței, Cătălin Șerban și Valentin Lungu.

”Facem un apel la toți monarhiștii din România, indiferent de organizația din care fac parte, să participe la congresul Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei (ANRM) din 8-10 mai 2016 de la Sinaia, manifestare ce are ca scop unificarea tuturor forțelor monarhiste loiale Casei Regale a României în anul în care toți sărbătorim 150 ani de la înființarea Dinastiei Regale Române”, spun reprezentanții ANRM.

Ei doresc să marcheze într-un mod inedit această sărbătoare a Regalității. ”ANRM invită participanții la acest congres unificator, dar nu numai, dacă doresc și pot, să intre în orașul regalității românești, Sinaia, parcurgând un minim de 15 kilometri, pe bicicletă, având însemne regale, în după-amiaza zilei de 8 mai 2016. La competițiile sportive din ziua de 10 Mai, respectiv maratonul, semimaratonul și crossul regal, organizate în mod excepțional anul acesta pe Domeniul Regal Peleș de la Sinaia, vor da startul, vor asista și vor premia participanții și câștigătorii, AALLRR Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu ai României. Îi rugăm pe toți cei interesați să se înscrie până la data de 1 aprilie și să participe la competiții. În acest sens, domnul Cătălin Șerban, copreședinte al ANRM, și domnul Mircea Trifu, copreședinte ANRM Alba, și-au anunțat intenția de a participa la crossul regal, ce are lungimea traseului de 10 km”, mai spun reprezentanții ANRM.  

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă