11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO: UPDATE: Monica Iacob-Ridzi s-a predat la Poliţie, după ce a fost...

VIDEO: UPDATE: Monica Iacob-Ridzi s-a predat la Poliţie, după ce a fost condamnată DEFINITIV la cinci ani de închisoare

UPDATE 19.36:  Monica Iacob Ridzi va fi încarcerată la secția exterioară a Penitenciarului Gherla din Cluj-Napoca, unde va rămâne pe perioada carantinei, respectiv 21 de zile, conform Mediafax

"În urmă cu puţin timp, Monica Iacob Ridzi a fost depusă la secţia exterioară a Penitenciarului Gherla, din Cluj-Napoca, unde va sta în carantină 21 de zile. După această perioadă, o comisie de disciplină urmează să-i stabilească regimul de detenţie în care îşi va executa pedeapsa – închis, semi-deschis, închis sau maximă siguranţă, precum şi locul unde va fi încarcerată", a declarat corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu.

UPDATE 18.43: Fosta consilieră a Monicăi Iacob Ridzi Elena Vârsta, condamnată definitiv la cinci ani de închisoare cu executare alături de fostul ministru, s-a predat, luni seară, la Arestul central al Poliţiei Capitalei, conform Mediafax

Vârsta va fi dusă la penitenciar pentru ispăşirea pedepsei.

——-

UPDATE 17.45:  Monica Iacob Ridzi s-a predat, luni după-amiază, la Poliţie, au declarat surse judiciare pentru Mediafax

——–

UPDATE 16:39: Şeful Poliţiei Petroşani, Titel Brăgaru, localitatea de domiciliu a Monicăi Iacob Ridzi, afirmă că poliţiştii aşteaptă comunicarea scrisă de la ICCJ privind condamnarea fostului ministru pentru a putea merge la locuinţa acesteia, informează Mediafax

"Aşteptăm comunicarea de la ICCJ şi atunci vom aplica prevederile legale. Până atunci nu acţionăm în niciun fel", a declarat Titel Brăgaru.

Potrivit sursei citate, numai după ce există o comunicare scrisă poliţiştii se pot deplasa la adresa de domiciliu a Monicăi Iacob Ridzi, pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei, în cazul în care fostul ministru nu se predă.

Monica Iacob Ridzi şi soţul acesteia, Tiberiu Iacob Ridzi, care este primarul municipiului Petroşani, locuiesc într-un apartament situat în partea de nord a oraşului. Surse locale spun însă că Monica Iacob Ridzi, care este deputat UNPR, locuieşte mai mult în Bucureşti. Aceleași surse spun că luni Monica Iacob Ridzi s-ar afla la Petroșani.

——–

UPDATE 15:59:  Fosta ministră a Tineretului și Sportului, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată, de ICCJ, la cinci ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului, iar fosta ei consilieră Ioana Vârsta a primit o pedeapsă tot de 5 ani.

UPDATE 15:53:  Fosta consilieră în Minister, Daniela Popa, a fost condamnată, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu suspendare, informează B1 Tv.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_max/4c56b4a67dffed2bcadbc47d492b7b4b/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

——

Fosta ministră a Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, află, luni, sentinţa în dosarul său. Ea a fost condamnată pe 27 ianuarie 2014 de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Citeşte şi: Monica Iacob Ridzi, fapte „de o gravitate extremă“

Fosta ministră a Tineretului şi sportului şi-a susţinut, duminică, nevinovăţia pe blog. 

Citeşte şi: De ce se simte Monica Iacob-Ridzi "sacrificată"

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Monica Iacob Ridzi a fost condamnată, în 27 ianuarie 2014, de ICCJ, la cinci ani de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Naţională a Tineretului.

Aceeaşi pedeapsă a fost dispusă, tot pentru abuz în serviciu, pentru Ioana Vârsta, în timp ce Paul Diaconu a primit doi ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Alţi şase angajaţi ai ministerului au primit pedepse cu suspendare.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

În acest scop a fost alocată firmelor Artisan Consulting SRL şi Compania de Publicitate Mark SRL suma de aproximativ 3.120.000 lei, o valoare mult mai mare decât cea solicitată şi aprobată prin buget pentru acest eveniment. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a hotărât, de asemenea, în mod unilateral, ca evenimentele să fie organizate în locaţii din Bucureşti, Costineşti şi 39 reşedinţe de judeţ, în care cunoştea că structurile proprii ale ministerului ori alte entităţi publice sau private vor desfăşura manifestări de acest gen, potrivit procurorilor.

De asemenea, procurorii o acuză pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, fostul ministru, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului s-a constituit parte civilă cu suma de 2.736.933,28 lei (640.000 de euro), precizând că îşi rezervă dreptul de a o modifica în funcţie de prejudiciul final stabilit pe baza întregului material probator din dosar.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă