10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMonica Iacob Ridzi vrea să fie graţiată

Monica Iacob Ridzi vrea să fie graţiată

Soţul fostei ministre a Tineretului și Sportului, Tiberiu Ridzi, a depus, joi, la Palatul Cotroceni, cererea prin care acesta solicită graţiere soţiei sale, Monica Iacob Ridzi.

“Motivele principale sunt cele umanitare şi cele medicale, legate de starea de sănătate. Cererea a fost făcută de soţia mea şi am depus-o eu. Am depus toate documentele pe care le-am avut la dispoziţie şi documentele medicale ale copiilor noştri. Starea ei de sănătate nu are nicio îmbunătăţire. În ultima perioadă au apărut şi afecţiuni pe care nu le-a avut înainte”, a declarat Tiberiu Ridzi, la Antena 3.

Citeşte şi: UPDATE: Tribunalul Ilfov va analiza, pe 9 aprilie, cererea Monicăi Iacob Ridzi de întrerupere a pedepsei

Ridzi a fost condamnată definitiv, pe 16 februarie, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Potrivit DNA, în perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , în calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotărât ca, sub pretextul realizării unor manifestări de amploare la nivel naţional dedicate Zilei Naţionale a Tineretului şi externalizării serviciilor de organizare aferente, să atribuie ilegal unor firme private contracte de prestări servicii având acest obiect.

Citeşte şi: Monica Iacob-Ridzi cere regim semideschis de executare a pedepsei

De asemenea, procurorii o acuză pe Ridzi că, ulterior declanşării cercetărilor, în 13 iulie 2009, cu ajutorul lui Marius Mihail Mărcuţă, ar fi intervenit să fie şterse din calculatoarele MTS aparţinând unora dintre coinculpaţi date informatice şi fişiere relevante cu privire la organizarea Zilei Tineretului, atât din agendele de poştă electronică, cât şi din memoria calculatoarelor, pentru a împiedica aflarea adevărului.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă