20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMonica Macovei critică lipsa de reacție a lui Iohannis și Ponta față...

Monica Macovei critică lipsa de reacție a lui Iohannis și Ponta față de declarațiile ambasadorului rus

Europarlamentarul Monica Macovei condamnă declarațiile ambasadorului Rusiei, Oleg Malginov, și cere o reacție publică categorică a autorităților de la București.

”Agresivitatea verbală a ambasadorului  Oleg Malginov a depășit cu mult limitele diplomației și nu trebuie să rămână nesancționată public. Prim-ministrul Victor Ponta și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, tac  inacceptabil în timp ce cetățenii români sunt insultați și intimidați de reprezentantul lui Vladimir Putin la București. Președintele Klaus Iohannis tace și el, la fel de inacceptabil, în timp ce românii pe care îi reprezintă îndură umilințe din partea ambasadorului Rusiei”, scrie Monica Macovei pe blogul personal.

Citește și: Rusia iese la atac

Europarlamentul susține că autoritățile de la București trebuie să cerea înlocuirea ambasadorului Oleg Malginov pentru declarațiile jignitoare la adresa românilor.

”Insultarea unor români și încercarea de intimidare a redacției unui ziar din România sunt „în interesul relațiilor ruso-române”?Președintele Iohannis, prim-ministrul Ponta și ministrul Aurescu au obligația să răspundă. Oamenii lui Putin devin tot mai agresivi. Ambasadorului Malginov trebuie să i se spună, fără nicio ambiguitate, că au trecut vremurile când Rusia dicta la București. Oleg Malginov trebuie să fie rechemat la Moscova și să fie înlocuit de un “ambasador” care să ne respecte”, conchide Monica Macovei.

Citește și: EXCLUSIV RL. Ambasadorul Rusiei la Bucureşti: Baza de la Deveselu poate deveni ŢINTĂ pentru Rusia

Ambasadorul Rusiei a insultat doi intelectuali români, Vladimir Tismăneanu și Marius Stan, pe care îi cataloghează drept „bădărani”, și a criticat ziarul România Liberă pentru că a preluat un articol de opinie scris de cei doi. 

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă