11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMonica Macovei își depune candidatura la Președinția României, duminică, la Biroul Electoral...

Monica Macovei își depune candidatura la Președinția României, duminică, la Biroul Electoral Central

 Monica Macovei îsi depune candidatura pentru funcția de Președinte al României duminică, 21 septembrie 2014, ora 15.00, la Biroul Electoral Central – Sala Palatului, Strada Ion Câmpineanu Nr. 28, Sector 1, București.

Mii de voluntari din toată țară, din toate categoriile socio-profesionale, au adunat peste 250.000 de semnături, anunță persoane din aproprierea candidatei. Macovei nu este sprijinită de nici un partid politic, însă are susținerea multor intelectuali, între care se află și Gabriel Liiceanu, care a și lansat "Manifest pentru Monica Macovei". 

 

Numele Monicăi Macovei se leagă de reformarea din temelii a Justiției, începută în 2005, când a fost numită ministru al Justiției. Ea a pus bazele înființării Agenției Naționale de Integritate, supranumită "Draga de ANI" prin care se limitează scurgerea banilor publici spre buzunarele baronilor politici.

De asemenea, Monica Macovei este cunoscută pentru promovarea directivei europene a CONFISCĂRII EXTINSE, lege care impune confiscarea averilor obținute prin infracțiuni. Din cauza legilor anticorupție pe care le-a promovat din funcția de ministru sau de europarlamentar – calitate din care a promovat 40 de directive europene, mai multe decât cele promovate de ceilalți europarlamentari români la un loc!-, Macovei a atras aversiunea multor politicieni români, inclusiv din PDL, partidul care a promovat-o în politică. Mai nou, a atras și criticile președintelui țării, Traian Băsescu, implicat în susținerea candidaturii Elenei Udrea.

 

 

Atentă la tendințele de separație pe criterii etnice din țări europene, dar și la  scena politică internă, vineri, Monica Macovei a susținut pe blogul ei  "

Trag un semnal de alarmă:  Ponta pune în pericol siguranța națională a României!

Niciodată în istoria României nu s-a întâmplat ca un ministru să lanseze un proiect de autonomie teritorială din Guvern. Kelemen Hunor face un joc periculos, probabil cu Orban și Putin, dar sigur împotriva României.

Deși Kelemen Hunor este membru al Guvernului, Ponta nu a luat o poziție fermă, creând premisele unui pericol la adresa siguranței naționale a României"

 
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă