Moscova acuza Bucurestiul ca destabilizeaza Moldova

de Laurentiu Mihu , 08 aprilie 2009
Escaladarea protestelor anti-comuniste din Republica Moldova au atras aseara replici acide ale Moscovei la adresa Romaniei. seful Comisiei Dumei de Stat pentru relatia cu CSI, Alexei Ostrovski, a acuzat serviciile secrete Occidentale ca destabilizeaza tarile din spatiul ex-sovietic pentru a le atrage in structurile nord-atlantice.

Oficialul rus a mers si mai departe si a avertizat ca Bucurestiul incearca sa subrezasca pozitia presedintelui Vladimir Voronin si a partidului sau pentru a "inghiti" Chisinaul, cu scopul refacerii Romaniei mari: "Ei vor sa influenteze asupra acestei pozitii, sa o schimbe si sa atraga tara in structurile euroatlantice. Un ajutor important este acordat de anumite forte din Romania, care vrea sa inghita Moldova pentru a crea un nou stat in aceasta regiune", au fost cuvintele lui Ostrovski.

Intre timp, ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, si-a anulat vizita programata in Azerbadjan. La scurt timp, presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana, a declarat ca, in functie de evolutia evenimentelor de peste Prut, s-ar putea convoca de urgen’ta o reuniune a CSAT.

Comentarii

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.