13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMOTIVARE: Oprescu a încercat să stabilească un cod al tăcerii cu fostul...

MOTIVARE: Oprescu a încercat să stabilească un cod al tăcerii cu fostul lui șofer

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, și fostul său șofer Cristian Stanca, zis Grenadă, au fost interceptați în duba Poliției în timp ce se înțelegeau prin semne să respecte “codul tăcerii”, potrivit motivării prelungirii arestului preventiv a Tribunalului București în cazul edilului. 

Astfel, unul dintre motivele principale invocate de un judecător de drepturi și libertăți de la tribunal pentru a nu-l elibera pe edil este acela că Oprescu ar putea influența desfășurarea anchetei dacă va fi lăsat în libertate, prin faptul că ar comunica liber cu ceilalți inculpați din dosar.

Citește și: REFERAT DNA – document atașat. Cum funcționa rețeaua lui Sorin Oprescu

“Deloc de neglijat în privința inculpaților Oprescu Sorin și Stanca Cristian este și ‘discuția’ pe care cei doi au purtat-o la data de 17.09.2015 în autovehiculul aparținând D.G.P.M.B. destinat transportului persoanelor private de libertate, din care rezultă că primul este în continuare interesat ca persoanele apropiate lui să păstreze tăcerea cu privire la activitatea infracțională derulată împreună, în timp ce al doilea este dispus să păstreze această tăcere. În acest sens, se remarcă că, pe parcursul discuției ce a urmat între cei doi inculpați, după ce s-au salutat și a urmat un scurt moment de liniște, inculpatul Stanca Cristian i-a spus din buze inculpatului Oprescu Sorin: ‘Nu’ și, după 2 secunde, a făcut cu degetul arătător un semn în formă de X în dreptul buzelor.

De altfel, faptul că inculpații au profitat de prima ocazie pe care au avut-o pentru a asigura că a fost respectat ”codul tăcerii” este ”exemplificativ pentru prejudiciile care ar fi aduse urmăririi penale dacă inculpații ar putea să comunice în mod liber”, se arată în motivare.

Judecătorul mai amintește și episodul din seara zilei de 5 septembrie, când, pe holurile DNA, Sorin Oprescu i-a indicat în mod repetat lui Bogdan Popa: “Nu dăm declarații…”, “N-o să dăm declarații”, “Nu dăm declarații, chemăm avocatu”.

Citește și: Paravanele lui Sorin Oprescu erau recidiviști. Omul său de încredere, condamnat pentru trafic de droguri

Pe 30 septembrie, Tribunalul București a admis cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv în cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

În ultimii trei ani, primarul Sorin Oprescu ar fi luat milioane de euro mită, prin intermediari, de la firmele care aveau contracte cu Primăria Capitalei și alte instituții, potrivit procurorilor DNA. 

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...
Ultima oră
Pe aceeași temă