10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMunicipiul Târnăveni, afectat de o ploaie torențială. Aproximativ 200 de case au...

Municipiul Târnăveni, afectat de o ploaie torențială. Aproximativ 200 de case au fost inundate

UPDATE miercuri, 09.31:  Aproximativ 200 de case și gospodării, precum și Școala Generală „Prefect Vasile Moldovan” au fost afectate de ploaia torențială de marți, a precizat primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan, citat de Agerpres.

„Revărsările de ape au afectat aproximativ 200 de case, subsoluri, pivniţe, grădini, precum şi Şcoala ‘Prefect Vasile Moldovan’. Astăzi am dispus mutarea elevilor care susţin examenul de capacitate la Şcoala Generală ‘Avram Iancu’. În urma inundaţiilor, au fost evacuaţi 17 adulţi şi şase copii şi, ce este îmbucurător, nu am avut victime”, a spus Megheşan. 

Primarul din Târnăveni a arătat că opt străzi din municipiu şi cartierul Botorca au fost afectate şi chiar blocate de inundaţii, inclusiv DN 14A Târnăveni-Mediaş. Circulaţia rutieră a fost reluată atât pe DN 14 A, cât şi pe şoseaua de centură a Târnăveniului, către comuna Adămuş. 
 

————

O ploaie torențială a afectat, marți seara, municipiul Târnăveni. Astfel, peste 40 de case au fost inundate, câteva maşini luate de apă, inclusiv un autoturism al ISU, iar trei persoane au fost evacuate, a declarat primarul municipiului, Sorin Megheşan, pentru Agerpres.

„Aşa ploaie nu s-a mai pomenit în ultimii o sută de ani. A fost nevoie să evacuăm o mamă şi doi copii dintr-o casă, s-ar putea ca numărul caselor inundate să fie mult mai mare de 40, aceasta e doar o cifră aproximativă. Apa are peste un metru în benzinăria Lukoil şi în curtea fabricilor Omega şi fosta Gecsat. Din cauza cantităţii mari de apă căzută într-un timp scurt, pârâul Botorca a ieşit din matcă şi a măturat totul în cale, luând pe sus şi maşini, inclusiv un Cielo aparţinând ISU. Apa a inundat circa 500 de metri din DN 14 A Târnăveni – Mediaş şi DJ 107 Târnăveni – Blaj, către Adămuş, pe ambele drumuri circulaţia fiind întreruptă”, a spus primarul din Târnăveni. 

El a menţionat că toată zona Târnăveni – Deleni – Blăjel este afectată şi, deocamdată, nu există o estimare a numărului locuinţelor şi gospodăriilor afectate. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, Mihai Gagyi, pompierii acţionează în zona Târnăveni cu motopompe pentru evacuarea apei din case.

 

Cele mai citite

Brățările personalizate pentru cuplu – Cadoul ideal pentru a celebra iubirea

Într-o lume plină de opțiuni când vine vorba de cadouri, brățările personalizate pentru cupluri se disting ca o alegere plină de semnificație și afecțiune....

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...
Ultima oră
Pe aceeași temă