16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialNădlac. Sute de TIR-uri, parcate de DN7. Coloana de camioane se întinde...

Nădlac. Sute de TIR-uri, parcate de DN7. Coloana de camioane se întinde pe nouă kilometri, în apropierea graniței cu Ungaria

Traficul pe DN 7,în apropierea orașului de frontieră Nădlac, se desfăşoară îngreunat, vineri, din cauza unei coloane de camioane care se întinde pe o distanţă de nouă kilometri, după ce, joi, accesul vehiculelor de mare tonaj a fost oprit în Ungaria, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanților Poliției din Nădlac, judeţul Arad, sute de camioane staționează pe DN 7, la intrarea în oraș, ocupând o bandă din cele două ale drumului, pe o distanță de nouă kilometri.

Camioanele s-au adunat la frontiera cu Ungaria începând de joi, zi în care în ţara vecină a fost interzis traficul de mare tonaj pentru că a fost sărbătoare (comemorarea Revoluţiei din 1956).

Șoferii de automarfare care s-au îndreptat spre graniță au fost opriți la intrarea în Nădlac, pentru a nu bloca complet traficul în oraș, având în vedere că nu puteau trece de vamă.

În prezent, camioanele sunt lăsate să intre în oraș pe măsură ce altele trec de controlul de frontieră.

Din cauza coloanei de TIR-uri de pe DN 7, circulația se desfășoară cu dificultate, pe o singură bandă în ambele sensuri. În unele momente, polițiștii deviază traficul pe drumul județean Șeitin-Semlac-Pecica.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Daniel Iancu, a declarat că la Nădlac a fost suplimentat personalul de control şi sunt folosite două benzi pentru ieşirea din ţară a automarfarelor.

Poliţia de Frontieră precizează că autoturismele care tranzitează punctul de frontieră nu staţionează în coloană, având benzi separate de ieşire şi intrare în ţară față de traficul greu.

Totodată, se recomandă folosirea punctelor de trecere a frontierei Vărşand, Turnu și Borș, pentru a se evita aglomerația de la Nădlac.

Autoritățile nu pot estima când circulația va reveni la condițiile normale, pentru că în weekend interdicțiile de acces pentru traficul greu se aplică din nou în Ungaria.

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă