20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialNATO conduce un exerciţiu de operaţii speciale în România

NATO conduce un exerciţiu de operaţii speciale în România

Ministrul român al Apărării, Mircea Dușa, s-a întâlnit astăzi la Bucureşti cu șeful Comandamentului NATO pentru operații speciale, generalul-locotenent Marshall Webb.

Generalul Webb va participa la un exercițiu de planificare în domeniul operațiilor speciale, care va fi organizat în România.

Potrivit ministrul Dușa, forțele române pentru operații speciale și structurile similare ale NATO au o colaborare “foarte bună”, atât pe timpul exercițiilor cât şi în teatrele de operații.

Citeşte şi:  Comandantul Operațiilor Speciale americane în vizită fulger la București

“Forțele pentru operații speciale și cele de informații sunt unități de elită ale Armatei României, apreciem sprijinul primit în procesul de instruire. Misiunile executate de aceste structuri militare sunt apreciate pe plan intern și internațional”, a declarat ministrul Apărării Naționale.

La rândul lui, generalul Webb a arătat că există o relație “excelentă” de colaborare cu forțele româneşti pentru operații speciale, “în acest domeniu România fiind un lider regional”.

Generalul – locotenent Marshall Webb este absolvent al Acaademiei Forţelor Aeriene din SUA. Oficialul NATO este pilot militar cu peste 3.700 de ore de zbor, inclusiv 117 ore de zbor in teatrele de război din Afganistan, Irak si Bosnia.

Militari români din structura de Operaţii Speciale participă în acest moment la misiunea NATO “Resolute Support” din Afganistan, sub forma unui Grup de Operaţii Speciale denumit ROU SOAG—1. Grupul românesc execută, în principal, misiuni de instruire a poliţiei afgane.

Citeşte şi:  UPDATE. Cine sunt cei patru militari români răniți în Afganistan

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă