13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Nava amiral a Poliției de Frontieră a salvat 119 oameni din...

VIDEO. Nava amiral a Poliției de Frontieră a salvat 119 oameni din Marea Mediterană

Nava amiral a Poliției de Frontieră a României, „Ștefan cel Mare”,  a salvat 119 oameni din apele Mării Mediterane. Nava românească a executat această misiune în contextul participării ei la Operațiunea Triton, sub mandatul UE, operațiune menită să contracareze imigrația ilegală.

Cele 119 persoane, între care și 34 de copii,  au fost salvate în cursul zilei de 26 ianuarie, a informat Poliția de Frontieră a României. Migranții se aflau pe o plută gonflabilă, în apele internaționale ale Mării Mediterane.

Decizia de a fi preluați pe nava românească a fost luată după evaluarea situației migranților: ambarcațiunea lor era supraaglomerată, fiind pe punctul de a se scufunda, iar temperatura era foarte scăzută. Imigranții erau deja deshidratați și prezentau semne de hipotermie.

Toți erau bărbați, dintre care 34 minori, și au declarat că provin din Gambia, Senegal, Guineea Bissau, Liberia, Camerun, Sierra Leone și Mali, având intenția să ajungă în Spațiul Schengen.  

Ambarcațiunea gonflabilă a fost remorcată de o șalupă până la nava "Ștefan cel Mare".

Ulterior, nava românească i-a transportat pe refugiați pe insula Lampedusa, unde au fost preluați de autoritățile italiene.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

Importanța testelor de screening pentru femei – Pasul esențial către o sănătate durabilă

Datorită progreselor rapide ale tehnologiei aplicate în medicină, femeile pot face teste de screening pentru a depista la timp boli grave, bolile canceroase, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă