9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNave militare de război în Portul Constanța

Nave militare de război în Portul Constanța

12 nave militare româneşti şi două nave militare străine participă la Exerciţiul TRIDENT POSEIDON 2015, în perioada 22-28 mai. Dragorul Maritim SHKVAL, cu pavilion Bulgaria, a acostat de vineri în portul militar Constanţa, iar ieri  a sosit şi distrugătorul american USS ROSS, aflat pentru a doua oară în România.

Exerciţiul „Trident Poseidon 2015“ este organizat, în premieră, de Forţele Navale Române, fiind secvenţa navală a exerciţiului multinaţional „Romanian Trident 2015“, condus de către Comandamentul Forţelor Întrunite din Statul Major General.

Pe timpul staţionării navelor străine în Portul Constanţa, militarii români şi străini participă la ateliere de lucru comune, organizate la bordul navelor, pentru stabilirea modalităţilor de acţiune, care vor fi executate pe mare, în timpul exerciţiilor şi tragerilor de luptă.

Cele 14 nave militare vor ieşi în largul mării astăzi, pentru a realiza exerciţii comune şi trageri de luptă, exersând proceduri specifice de răspuns în situaţii de criză.   

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă