15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialNavele care coboară pe DUNĂRE sunt puse să OCOLEASCĂ. Vezi traseul

Navele care coboară pe DUNĂRE sunt puse să OCOLEASCĂ. Vezi traseul

Navigatorii care se îndreaptă de la Olteniţa către Cernavodă pe Dunăre sunt direcţionaţi pe rută ocolitoare.

Motivul este scăderea accentuată a nivelului fluviului, în ultimele zile, din cauza secetei, informează Mediafax.

Din acelaşi motiv, feribotul care funcţionează în Călăraşi este inoperabil, întrucât apa a scăzut accentuat pe braţul Ostrov.

"Pe sectorul administrat de noi, de la Chiciu, de la kilometrul 372, până la kilometrul 300, sunt ceva probleme. Au fost trimise avize către navigatori, se ştie că de la o anumită cotă nu se mai poate circula", a declarat Gabriel Moroianu, înlocuitorul şefului Agenţiei Călăraşi din cadrul Administraţiei Fluviale a Dunării.

Moroianu a spus că Administraţia Fluvială a Dunării (AFD) asigură căi alternative pentru navigator: "Noi asigurăm căi alternative pentru navigatori. Spre exemplu, un navigator care vine dinspre Olteniţa şi coboară spre Constanţa, spre canalul Dunăre – Marea Neagră nu mai poate coborî de la kilometrul 348 pe Dunăre, dar noi asigurăm alternativă pe canalul Bara Borcea, un canal de zece kilometri lungime, care face legătura între Dunăre şi Braţul Borcea".

Cotele scăzute ale apelor Dunării au afectat şi feribotul care face legătura între Călăraşi şi Silistra.

Potrivit reprezentanţilor Administraţiei Fluviale a Dunării, feribotul poate naviga pe Dunăre, însă nu poate intra pe braţul Ostrov din cauza nivelului scăzut al apei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă