15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNaveta spaţială construită de Virgin Galactic s-a prăbuşit în cursul unui zbor...

Naveta spaţială construită de Virgin Galactic s-a prăbuşit în cursul unui zbor de testare

Naveta spaţială SpaceShipTwo, construită de compania Virgin Galactic în scopul transportării turiştilor în spaţiu, s-a prăbuşit vineri, în cursul unui zbor de testare, relatează NBC News.

"În timpul unui test, vehiculul SpaceShipTwo a suferit o defecţiune gravă şi s-a prăbuşit", a anunţat compania Virgin Galactic.

"Avionul WhiteKnightTwo, utilizat pentru lansarea vehiculului spaţial, a aterizat în siguranţă. Principala noastră preocupare o reprezintă situaţia piloţilor, despre care până acum nu există informaţii", a precizat Virgin Galactic.

Doi piloţi se aflau în cabina vehiculului SpaceShipTwo. Ei sunt echipaţi cu paraşute şi au posibilitatea de catapultare. Unul dintre piloţi a fost găsit mort, în scaunul navetei spaţiale, iar al doilea este în stare gravă şi a fost transporat la spital.

Conform unor surse, paraşute au fost observate în zona bazei Mojave Air Space Port din California, de unde aparatul spaţial decolase.

SpaceShipTwo reprezintă versiunea comercială a SpaceShipOne, primul vas spaţial privat care a ajuns la limita spaţiului, în anul 2004, şi care este în prezent expus permanent la Muzeul Naţional al Aerului şi al Spaţiului din Washington.

Peste 500 de persoane au făcut deja rezervări pentru un zbor suborbital de câteva minute, în condiţii de imponderabilitate, la bordul SpaceShiptwo, depunând deja un avans din suma de 200.000 de dolari reprezentând costul biletului.

Cele mai citite

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă