12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialNeamţ: Cinci persoane, reţinute pentru că emiteau facturi fiscale fictive

Neamţ: Cinci persoane, reţinute pentru că emiteau facturi fiscale fictive

Cinci persoane au fost reținute de procurorii DIICOT Neamț, fiind acuzate de constituire de grup infracțional organizat și evaziune fiscală de aproximativ 35 de milioane de lei, prin emiterea de facturi fictive, relatează Mediafax.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, împreună cu lucrători ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, fac cercetări în cazul a cinci persoane suspectate de constituire a unui grup infracțional organizat și evaziune fiscală.

Cei cinci sunt acuzaţi că identificau şi preluau prin intermediari societăți comerciale care aveau în posesie sau care puteau să obţină documente cu regim special, utilizate în comerţul cu material lemnos şi folosirea ulterioară a acestor documente, precum şi a unor facturi şi chitanţe completate fictiv, pentru a se atesta livrarea către societăţile comerciale beneficiare a unor cantităţi importante de mărfuri, în special material lemnos primar şi secundar.

Potrivit anchetatorilor, sub coordonarea liderilor grupării, în perioada 2012-2014, intermediarii completau în mod fictiv acele documente care ulterior erau trimise beneficiarilor în vederea introducerii acestora în contabilitatea firmei respective pentru scăderea artificială a bazei impozabile.

Astfel, suspecţii au organizat întocmirea în fals şi emiterea unor facturi, prin care se atesta în mod fals livrarea unor cantităţi mari de marfă, cu o valoare ridicată către firma Scorseze Security International SRL Bucureşti, evidenţiindu-se că în numele Cogicomconstruct Primtrans SRL au fost întocmite în cursul anului 2014 mai multe facturi, prin care se atesta în mod fictiv că această societate comercială ar fi livrat în perioada 2102-2014 către Scorseze Security International SRL cantităţi imense de mărfuri, în 2012 acestea fiind în valoare de 58.543.839, 20 lei, în 2013 de 52.975.668,86 lei, iar în cursul anului 2014 de 2.400.000,00 lei.

Facturile respective, au fost emise de o societate comercială de tip "fantomă", aflată de la 16 octombrie 2013 în procedură de insolvenţă şi au fost înregistrate în contabilitatea Scorseze Security International SRL, având drept rezultat degrevarea artificială şi ilicită a acestei societăţi comerciale de plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, cu titlu de taxe şi impozite, susţin procurorii care menţionează că suspecţii au mai folosit pentru realizarea scopului infracţional şi SC Starlet Wood SRL Bistriţa, judeţul Neamţ, precum şi Domexim Team SRL Vânători Neamţ.

Din probele obţinute s-a stabilit că Starlet Wood SRL şi Domexim Team SRL au fost folosite de cei cinci pentru emiterea unor facturi fictive către Scorseze Security International SRL, în total, prin cele trei societăţi ”fantomă” fiind facturate în mod fictiv, mărfuri în valoare totală de 145.585.993 lei, cu un prejudiciu estimat în dauna bugetului de stat în sumă de 34.940.638 lei.

În acest caz au fost făcute şase percheziţii în judeţele Neamţ, Galaţi şi în municipiul Bucureşti, iar procurorii Biroului Teritorial Neamț al DIICOT au dispus reținerea celor cinci suspecți. Cei cinci vor fi prezentați Tribunalului Neamț cu propunere de arestare preventivă.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă