11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialNegociatorul pentru eliberarea jurnaliștilor din Irak, Yassin Mohamad, reținut. Denunțător: Omar Hayssam

Negociatorul pentru eliberarea jurnaliștilor din Irak, Yassin Mohamad, reținut. Denunțător: Omar Hayssam

Negociatorul pentru eliberarea jurnaliștilor din Irak, Yassin Mohamad, a fost reținut, vineri, pentru trafic de influență. El a cerut mită două milioane de euro, pentru a interveni într-un dosar. Unul dintre denunțători este chiar Omar Hayssam, pentru care urma să intervină, spun surse judiciare.

Mita de 2 milioane euro a fost cerută de doi sirieni cu cetățenie română pentru a influența judecători. Unul e doctorul YASSIN, care a apărut în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak. Banii i-ar fi cerut de la frații lui Omar Hayssam, inculpați și condamnați fie pentru infracțiuni economice, fie pentru implicare în fuga din România a organizatorului răpitorii jurnalistilor.

Astfel, YASSIN MOHAMAD (doctorul lui Omar Hayssam) a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, TAHLI FADEL, reținut pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. 

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt: În perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct și prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influența exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, și el denunțător în cauză, cu consecința punerii în libertate a acestuia din urmă.

Jurnalistul răpit din Irak Ovidiu Ohanesian a declarat, vineri, că președintele Klaus Iohannis trebuie să declasifice de urgență dosarul jurnaliștilor răpiți în Irak.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă