10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialNesfârşitele şantiere în care se zbat 500 de şcoli din România

Nesfârşitele şantiere în care se zbat 500 de şcoli din România

La ora aceasta 500 de şcoli din România se află în şantier, fiind rehabilitate cu bani europeni. Lucrările au început încă din 2007 şi ar urma să se încheie în 2016, a spus azi vicepremierul Liviu Dragnea. Fondurile alocate acestor investiţii se ridică la 240 de milioane de euro, arată Mediafax. "Din păcate, în România, au fost începute cu foarte mult zgomot, în 2007, câteva programe de reabilitare a şcolilor. Un program a fost iniţiat cu Ministerul Educaţiei ca beneficiar, apoi a venit alt ministru şi a spus că beneficiarul trebuie să fie inspectoratul şcolar, după care a venit alt ministru şi a spus că beneficiarul trebuie să fie şcoala, iar apoi a venit alt ministru care a spus că beneficiarul trebuie să fie consiliul local. Am fost în situaţia de a avea o mie de şantiere în domeniul şcolilor cu patru tipuri de contracte", spune oficialul.

 

Pentru ca lucrările să nu fie întrerupte, au fost alocaţi bani şi de la alte programe naţionale, de mediu şi de transporturi. "Am transferat la sfârşitul anului trecut 240 de milioane de euro de la două programe operaţionale, POS Mediu şi POS Transport la POR, la noi (la Ministerul Dezvoltării Regionale – n.r.), pentru a finanţa lucrări începute la şcoli. Din păcate, nu am putut finanţa şcolile începute prin Ministerul Educaţiei şi prin inspectoratele şcolare pentru că în ghidul pe care l-am avut la POR cele care se califică nu pot fi decât autorităţile locale. Au acceptat cei de la CE şi ca şcolile începute cu şcoala beneficiar să fie incluse aici. Absolut toate localităţile care au avut şcoli începute prin consiliul local sau prin şcoală au fost incluse la finanţare şi încep să se semneze contractele. Au fost ceva întârzieri la Agenţiile de Dezvoltare Regională şi le-am transmis cu foarte multă fermitate să nu mai întârzie pentru că e obiectiv naţional. Discutăm aici de aproape 500 de şcoli care vor fi finanţate prin actualul POR din bani europeni", a conchis vicepremierul Liviu Dragnea.

 

 

 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă