14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Ministrul român al Agriculturii și omologul său kuweitian, implicați într-un accident...

UPDATE. Ministrul român al Agriculturii și omologul său kuweitian, implicați într-un accident rutier lângă Slobozia. Demnitarii, transferaţi la Spitalul Elias din Bucureşti. AUDIO

UPDATE 17.45: Parchetul General preia dosarul în care se cercetează accidentul rutier soldat cu vătămarea corporală a trei persoane, printre care ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, și omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia a fost înregistrată o cauză penală având ca obiect săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, privind accidentul rutier petrecut în cursul zilei de astăzi, 25 august, ora 10,30, pe DN 21 la km 87+35, soldat cu vătămarea corporală a trei persoane, și anume a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Guvernul României, a omologului său, ministrul Lucrărilor Publice, Agriculturii și Relațiilor cu Parlamentul în Guvernul Statului Kuweit și a unui translator, care se aflau într-un autoturism ce se deplasa într-o delegație oficială. În urma impactului, cele trei persoane au suferit leziuni traumatice, fiind transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia în vederea acordării asistenței medicale de urgență", se spune în comunicatul PÎCCJ.

Dosarul a fost preluat pentru efectuarea urmăririi penale de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirii răspunderii penale în cauză.

UPDATE 13.30: Ministerul Sănătăţii anunţă că cei doi demnitari implicaţi în accident au suferit fracturi de piramidă nazală. La investigaţiile CT nu au fost găsite nici un fel de probleme cervicale sau cerebrale, iar recomandarea medicilor este un control ORL şi neurochirurgical. Oficialii vor fi transferaţi la Bucureşti, la Spitalul Elias, cu ambulanţa.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, și omologul său kuweitian, Ali Saleh Al Omair, care se află într-o vizită oficială în România, au avut un accident rutier joi în apropiere de Slobozia. Din primele informaţii, cei doi se pare că nu au fost răniți grav.

În momentul de față, cei doi oficiali se află la Spitalul din Slobozia pentru verificări.
Surse oficiale din cadrul spitalului au declarat pentru România Liberă că, la această oră, cei doi demnitari sunt supuşi unor investigaţii imagistice şi paraclinice. 

Raluca Panait, purtătorul de cuvânt al Ministerului Agriculturii, a precizat pentru RL că cei doi miniştri se îndreptau spre Brăila, unde urmau să participe la o acţiune.

"Am avut un accident cu mașina, în care eram împreună cu ministrul kuweitian. Eram în coloana oficială și a percutat o altă mașină…n-a apucat să se dea la o parte. Nu suntem grav răniți. Eram pe autostradă, mergeam către Brăila și s-a întâmplat după Slobozia. A venit SMURD-ul și ne-a luat de la locul accidentului și acum suntem la spitalul din Slobozia. Trebuie să ne controleze pentru că asta este procedura. Suntem loviți la nas și eu și ministrul kuweitian, dar suntem bine", a declarat pentru Agerpres, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu. Întrebat cine se face vinovat de acest accident, șeful MADR a răspuns :"Nu știu, îmi este greu să spun eu cine este vinovat".

Ministerul Sănătăţii precizează că "starea celor doi oficiali este stabilă, amândoi sunt conştienţi. Miniştrii au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore, viaţa lor nu este pusă în pericol. Translatorul delegaţiei a suferit un traumatism de stern uşor şi este, de asemenea, în afara oricărui pericol. În acest moment, cele trei persoane sunt evaluate în continuare la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia şi, după analize şi investigaţii, medicii vor decide conduita terapeutică ulterioară". 

 

Inspectorul Adrian Creangă de la Centrul Infotrafic a declarat pentru România Liberă că accidentul s-a produs în jurul orei 10.37, în urma coliziunii cu un autovehicul ce venea din sens opus. La această oră se circulă normal.

Elena Marinescu
Elena Marinescuhttp://elena-marinescu
Elena Marinescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă