14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Tribunalul Constanța: Nicușor Constantinescu va fi arestat preventiv

UPDATE. Tribunalul Constanța: Nicușor Constantinescu va fi arestat preventiv

UPDATE 12.25: Tribunalul Constanța a decis, joi, arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu, aflat la tratament în SUA, în dosarul în care este acuzat că nu a asigurat finanțarea Centrului Militar Constanța, relatează Mediafax.

Decizia de arestare preventivă pentru 30 de zile a președintelui suspendat al Consiliului Județean Constanța a fost luată joi de Tribunalul Constanța și nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Constanța.

Măsura a fost luată la solicitarea procurorilor DNA, iar instanța a judecat această cerere marți, atunci rămânând în pronunțare.

”Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie -Serviciul Teritorial Constanţa. (…) Dispune arestarea preventiva a inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel pe o perioada de 30 de zile de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive. (…) Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se precizează în decizia Tribunalului Constanța.

Magistrații constănțeni iau în discuție mandatul de arestare emis  în lipsă pe numele lui Nicușor Constantinescu. DNA a anunţat, la data de 29 august că a formulat la Constanţa o cerere distinctă de arestare preventivă.

Procurorii anticorupție au motivat că, dacă este repatriat în urma cererii de extrădate, Nicuşor Constantinescu nu va mai putea fi arestat preventiv în alt dosar decât cel în care s-a dispus arestarea preventivă pe 27 iulie.

 

Cele mai citite

Corabia Piraților Beach Club Avrig – tărâmul exotic cu atracții estivale

Comunicat de presă 14 mai 2024 Vara își intră tot mai serios în drepturi iar iubitorii de momente de relaxare specifice acestui anotimp trebuie...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...
Ultima oră
Pe aceeași temă