15 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialNicuşor Constantinescu cere strămutarea dosarului Centrului Militar. Care este motivul

Nicuşor Constantinescu cere strămutarea dosarului Centrului Militar. Care este motivul

Preşedintele suspendat al CJ Constanţa Nicuşor Constantinescu a făcut cerere de strămutare a dosarului în care este judecat pentru că ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal Constanţa, care se judecă la Tribunalul Constanța, din cauza presiunii mediatice, relatează Mediafax

“Tot ce se întâmplă în instanță când se judecă dosarul apare în presă, fapt care ar putea pune presiune pe magistrații constănțeni”, susţine avocatul lui Constantinescu, Marius Mocanu.

Dosarul în care se cere strămutarea a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Constanța miercuri. Judecătorii au fixat ermenul pentru data de 9 aprilie. Conform legii, dacă solicitarea va fi acceptată, dosarul va fi strămutat pe rolul Tribunalului Tulcea.

Citește și: Nicuşor Constantinescu, în arest la domiciliu și în dosarul privind Cercul Militar Zonal Constanța

Tribunalul Constanţa a decis, miercuri, ca Nicușor Constantinescu să rămână în arest la domiciliu în dosarul Centrului Militar, la acest termen al procesului fiind audiaţi ca martori trei angajaţi ai centrului, care au relatat problemele cu care s-a confruntat instituţia. Astfel, martorii au relatat în faţa instanţei că din 2009, când Consiliul Județean a redus finanțarea pentru instituţie, au fost nevoiți să cumpere din banii lor hârtie, plicuri, tonere pentru buna funcționare a instituției și chiar și-au folosit telefoanele personale în interes de serviciu, după ce telefoanele instituției au fost tăiate pentru că nu fuseseră plătite. De asemenea, ei au povestit că au fost nevoiți să facă de pază după ce contractul cu firma specializată nu a mai fost prelungit, tot din cauza lipsei banilor.

Nicușor Constantinescu este arestat la domiciliu și în alt dosar instrumentat de DNA, în care este acuzat, printre altele, de realizarea mai multor contracte ilegale între Consiliul Județean și diverse firme.

În dosarul Centrului Militar Zonal, Nicuşor Constantinescu are interdicţia să comunice cu angajaţii Consiliului Judeţean şi cu consilierii judeţeni care au legătură cu acest caz.

Citește și: Baronul PSD Nicușor Constantinescu, reținut pentru o nouă “arhivă” de infracțiuni

În acest dosar, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, la sfârşitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în alte două dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în altul este judecat pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Cele mai citite

Mai mult de 140 de persoane ale zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit au aterizat în Singapore

Peste 140 de pasageri și membri ai echipajului zborului Singapore Airlines în care o persoană a murit în timpul unor turbulențe puternice, au ajuns,...

Atalanta Bergamo a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0) în finala Europa League

Atalanta Bergamo a cucerit trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Bayer Leverkusen cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe...

SUA vor lua măsuri după ce Georgia a adoptat legea controversată privind “influenţa străină”

Statele Unite(SUA) examinează "măsuri" de retorsiune după ce Georgia a votat o lege controversată privind "influenţa străină", a afirmat miercuri şeful diplomaţiei americane, Antony...
Ultima oră
Pe aceeași temă