12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialBaronul CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, ARESTAT pentru 30 de zile

Baronul CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, ARESTAT pentru 30 de zile

UPDATE: Președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a primit mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Este acuzat de abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat.

Citește și: Baronul PSD Nicușor Constantinescu, reținut pentru o nouă "arhivă" de infracțiuni

Vineri, la Tribunalul Constanţa s-a judecat cererea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA pe numele lui Nicuşor Constantinescu, instanţa rămânând în pronunţare.

Avocatul lui Constantinescu, Marius Mocanu, a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că ordonanţa de reţinere pe numele șefului CJ Constanța a expirat la ora 17,00, dar că acesta nu va părăsi Tribunalul până când instanţa nu va lua o decizie în cazul său.

Nicușor Constantinescu este acuzat de săvârşirea infracțiunilor concurente de abuz în serviciu – trei infracţiuni, din care două în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat, coruperea alegătorilor – două infracţiuni, conflict de interese – zece infracţiuni, din care cinci în formă continuată, și tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

În ordonanţa de reținere se arată că, în cursul anului 2012, Nicuşor Constantinescu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu, finanţând în mod nelegal cheltuieli cu activităţile sportive, în sumă de 13.305.000 lei, ce au reprezentat plăţi nerambursabile din fonduri publice către asociaţii şi cluburi sportive.

Nicușor Constantinescu a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea, pentru că a atribuit nelegal terenuri. 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă