20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialNicușor Dan, în nicio comisie din Consiliul General al Primăriei Bucureşti

Nicușor Dan, în nicio comisie din Consiliul General al Primăriei Bucureşti

Nicușor Dan nu a fost votat în nicio comisie din Consiliul General al Primăriei Bucureşti. Deşi a candidat pentru a face parte din comisiile de Patrimoniu și Utilități, majoritatea PSD-UNPR-ALDE nu l-a votat.

Contactat de HotNews.ro, Nicușor Dan a declarat că în cele 16 comisii, alcătuite fie din 7, fie din 9 oameni, Uniunea Salvați Bucureștiul trebuia să aibă 36 de reprezentanți, proporțional cu numărul de consilieri, un consilier având posibilitatea să facă parte din mai multe comisii. USB însă a obținut doar 30 de locuri, spune Nicușor Dan. 
  
“PSD a chemat  pe rând partidele la negocieri. Noi am spus că nu vrem președinți de comisie și secretari, în schimb vrem reprezentanți proporțional cu numărul de mandate obținute în Consiliul General, așa cum prevede legea. Sunt 16 comisii a câte 7 oameni, deci 112 poziții și noi fiind 15 consilieri din 55, ne reveneau 30 de locuri. Ei au spus că sunt de acord și am făcut nominalizările. Azi au spus că vor comisii și cu 9 membri, că toate partidele să aibă oameni în comisii. Însă, în nouă situație noi trebuia să avem 36 de reprezentanți, nu 30, că să se respecte proportionalitatea. Noi am cerut cele 6 poziții în plus. Ei s-au enervat că și m-au tăiat de la toate comisiiile. Și Roxana Wring a fost scoasă de la Comisia de Cultură, rămânând doar la cea de Urbanism”, a declarat Nicușor Dan.  
  
El a precizat că ceea ce s-a întâmplat este ilegal, deoarece orice consilier trebuie să fie prezent măcar într-o comisie și va cere în ședințele următoare modificarea componenței comisiilor de specialitate. Roxana Wring, consilierul USB scos de la Comisia de Cultură, spune că va participă oricum la ședințele comisiei. “Este clar că au ceva cu mine și cu Nicușor pentru că suntem cunoscuți și avem procese cu primăriile. Eu voi participă la lucrările comisiei de cultură că observator și în calitatea mea de consilier general”, a declarat aceasta pentru HotNews.ro.  
  
Ciprian Ciucu, consilier PNL, spune că situația este absurdă. “E absurd! Nicușor Dan nu a fost votat în nicio comisie din Consiliul General. Cum s-a ajuns aici nici mie nu-mi este foarte clar, încerc să va explic nițel procedura. De votat, se votează pe o lista lungă de șapte sau nouă nume, în funcție de numărul membrilor comisiei (7 sau 9). Comisiile de 7 persoane au avut 8 candidați,  iar cele de 9 au avut 10 candidați. Ieri se știa că toate comisiile vor fi formate din câte 7 membri. Între timp PSD a decis, pentru că toate partidele să fie reprezentate în toate comisiile să crească numărul unor comisii la 9. Pentru a-și păstra cotă de reprezentare USB a cerut să poate nominaliza mai mulți oameni pentru comisii venind cu câte doi sau trei candidați acolo unde ar fi trebuit să vina cu unul sau doi. Iar aici întru pe tărâmul speculațiilor, așa că va rog luați cele ce urmează cu precauție. Pentru că doar USB a cerut să vina cu mai multe nominaliza e probabil să-și fi atras antipatia celorlați membri din consiliu. Eu am insistat la colegii liberali să voteze reprezentanții USB la toate comisiiile, tocmai pentru a nu mai da apa la moră USB care vede conspirații inezistente în care bagă și PNL. La vot, majoritatea PSD/UNPR l-a picat pe Nicușor Dan peste tot și omul nu a mai prins nicio comisie. Am vorbit cu colegii din PNL și noi considerăm că este absurd că un consilier general să nu fie în nicio comisie. Este o situație fără precedent, din punctul nostru de vedere trebuie găsită rapid o modalitate legală pentru că Nicușor Dan să fie membru în comisiile în care își dorește. Reprezintă partidul care a ieșit pe locul doi la alegeri și trebuie să fie lăsat să reprezinte cetățenii”, a scris Ciprian Ciucu pe pagină de Facebook.  
  
“Dacă va fi nevoie, sper să nu fie, voi face apel la colegii din PNL să-i cedeze locul în cel puțin într-o comisie în care-și dorește să fie, știu sigur că una dintre ele este cea de patrimoniu. PNL a cerut în ședința publică, prin liderul de grup, că la următoarea ședința să existe un proiect de Hotărâre de Consiliu care să rezolve acesta situație”, a mai scris Ciprian Ciucu.  
  
  

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă