15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialNicușor Dan vrea să-l demită pe Sorin Oprescu de la Primăria Capitalei....

Nicușor Dan vrea să-l demită pe Sorin Oprescu de la Primăria Capitalei. Ce plan are

Președintele Comitetului de inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), Nicușor Dan, a anunțat joi începerea unei campanii de strângere de semnături în vederea demiterii primarului general Sorin Oprescu, informează Agerpres.

Strângerea de semnături va începe la începutul lunii septembrie, iar până atunci vor fi obținute autorizațiile necesare pentru amplasarea corturilor, se arată într-un comunicat al USB.

Citește și: Nicuşor Dan își face partid. Cum se va numi formațiunea politică

Liderul Uniunii a prezentat, într-o conferință de presă, un bilanț al celor șapte ani de mandat ai primarului general al Capitalei, identificând 15 motive majore pentru care bucureștenii sunt chemați să se alăture demersului Uniunii și să susțină campania de strângere de semnături pentru demiterea lui Oprescu.

Printre motivele identificate de Nicușor Dan se află, potrivit comunicatului citat, traficul din Capitală și lipsa investițiilor în infrastructura de transport, nivelul ridicat de poluare, distrugerea patrimoniului arhitectural, corupția din PMB, cheltuirea ”aberantă a banului public” — ”ceasuri aurite de 70.000 euro bucata, gherete de 40.000 euro bucata, jardiniere de 4.000 euro bucata, vopsirea pistelor de biciclete 150.000 euro/ km, întreținerea unui km de șosea cu 500.000 euro/ an x km sunt doar câteva exemple”.

De asemenea, printre motivele identificate se află lipsa transparenței în ceea ce privește cheltuirea banilor din bugetul Primăriei, ilegalitățile din administrație și autorizațiile ilegale, dispariția spațiilor verzi, falimentarea RADET și RATB, lipsa de interes pentru dezvoltarea economiei și, totodată, lipsa măsurilor pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic.

 

 

Cele mai citite

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă