11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNițu vrea poliție judiciară pentru toate parchetele

Nițu vrea poliție judiciară pentru toate parchetele

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat, de Ziua Justiției, că, așa cum DNA și DIICOT beneficiază de corpuri poliţieneşti specializate, ar fi oportun să existe în cadrul Poliției Române o structură de poliție judiciară implicată exclusiv de urmărirea penală în cauzele aflate pe rolul parchetelor, potrivit Mediafax

Tiberiu Nițu a participat duminică, de Ziua Justiției, la ceremonia organizată de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) la Palatul Justiției, sediul Curții de Apel București.

Procurorul general a solicitat sprijin pentru “măsuri rapide pentru reorganizarea parchetelor şi rezolvarea problemei distribuţiei neuniforme a resurselor umane în Ministerul Public”, arătând că reorganizarea parchetelor este strâns legată de o reorganizare a poliţiei judiciare.

Citește și: Băsescu îl acuză pe Procurorul general, Tiberiu Nițu, că a împușcat oameni la Revoluție

“Structurile specializate ale Ministerului Public – DNA şi DIICOT – beneficiază de corpuri poliţieneşti specializate, eficienţa acestui mod de lucru fiind validată de rezultatele deosebite obţinute. Este momentul să instituim acest sistem la nivelul întregului Minister Public. În acest sens, consider că este oportună înfiinţarea în cadrul Poliţiei Române a unei structuri de poliţie judiciară, constituită din ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară specializaţi, care să fie implicaţi exclusiv în efectuarea actelor de urmărire penală în cauzele aflate pe rolurile parchetelor”, a spus Nițu.

Nițu a amintit că “echilibrarea volumului de activitate, jurisprudenţa unitară la nivelul Ministerului Public, raţionalizarea parchetelor sunt şi obiective în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare”.

“Consider că acest proiect de raţionalizare a parchetelor împreună cu reorganizarea poliţiei judiciare reprezintă măsuri esenţiale şi obligatorii pentru a desăvârşi reformele din ultimii ani. (…) Am dorit să fac publică, încă o dată, dorinţa pe care o avem noi, procurorii, şi care, sperăm, cu sprijinul tuturor factorilor responsabili, să se îndeplinească până la următoarea aniversare a Zilei Justiţiei”, a mai spus procurorul general.

Citește și: Tiberiu Nițu, precizări despre dosarul în care este cercetat Traian Băsescu

La ceremonia de la Palatul Justiției au mai fost prezenți ministrul Justiției Robert Cazanciuc, Avocatul Poporului Victor Ciorbea, președintele CSM Marius Tudose, alături de membri ai consiliului, reprezentanţi ai instituţiilor din sistemul judiciar, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice la Bucureşti, ai Uniunii Naţionale a Barourilor din România și ai Uniunii Naţionale a Notarilor Publici.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă