29.7 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Noi audieri în dosarul Rompetrol 2. Pe cine mai cheamă procurorii

UPDATE. Noi audieri în dosarul Rompetrol 2. Pe cine mai cheamă procurorii

UPDATE. Adrian Volintiru a fost chemat la DIICOT pentru a fi audiat în dosarul Rompetrol 2.

Mihai Tănăsescu, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Năstase, și Dan Ioan Popescu, fost ministru al Economiei în același guvern, ar putea fi urmăriți penal în dosarul Rompetrol II în care se anchetează istoria prejudicierii statului român cu circa 700 de milioane de dolari, începând cu privatizarea rafinăriei Petromidia ( devenită Rompetrol) și a rețelei de benzinării. Procurorii anchetează și împrejurările în care Guvernul Năstase a emis o ordonanță de urgență în 2003 prin care noii proprietari, Dinu Patriciu și asociații săi, au fost iertați de o datorie de circa 603 de milioane de dolari, convertite în obligațiuni rămase nerăscumpărate, spun surse judiciare.

Citește și: Foști miniștri din Guvernul Năstase riscă urmărirea penală în dosarul Rompetrol II

UPDATE. Alexandru Nicolcioiu a fost chemat în fața procurorilor. Avocatul acestuia a plecat cu mai multe dosare și a spus că urmează să le studieze.

UPDATE. Omul de afaceri Sorin Marin a ieșit de la audieri. Nu a mai făcut nicio referire la dosarul în care a fost audiat. Sorin marin este unul dinte cei 18 suspecți în dosar. El a fost acționar al Rompetrol

—–

UPDATE. Omul de afaceri Sorin Marin a ajuns deja la sediul DIICOT. El a spus la intrarea la audieri că a venit în calitate de suspect. El a venit însoțit de doi avocați și a declarat că are de gând să conteste sechestrul asigurator pus pe conturile sale, deoarece i-a blocat activitatea.

—–

Continuă audierile în dosarul Rompetrol 2. Miercuri  sunt așteptați oameni de afaceri dar și un fost director al rafinăriei Petromidia.În acest dosar, procurorii au pus sechestru în valoare de trei miliarde de euro pe Rafinăria Petromidia. Marți, la DIICOT au ajuns reprezentanți ai unor societăți, printre care KazMunayGas.

Reprezentanţii companiei Kaz Munai Gaz au ajuns, marți, la sediul DIICOT unde vor fi audiați în dosarul privatizării frauduloase a companiei Petromidia. 

Citește și: UPDATE. Anchetă în dosarul Rompetrol 2. Reprezentanții Kaz Munay Gaz au venit la DIICOT

DIICOT a dispus, luni, sechestru  asigurator pe bunuri în valoare de aproximativ 700 de milioane de dolari (trei miliarde de lei), într-un dosar nou dosar “Rompetrol- KazMunayGas” în care sunt urmărite penal 14 persoane. Între cei urmăriți penal s-ar afla și magnatul Sorin Marin, părintele Fundației “Anonimul”, spun sursele României Libere.

Citește și: DIICOT pune sechestru de peste 700 de milioane de dolari în noul dosar “Rompetrol”. Sunt vizați 14 suspecți, între care magnatul Sorin Marin, părintele fundației “Anonimul”. SURSE: Ponta, “actor” în dosar

Procurorii ar fi pus sub sechestru asigurator bunuri lui Sorin Marin, ale altor trei responsabili ai firmelor Rompetrol, precum și asupra bunurilor KazMunayGaz Internațional NV ( fosta The Rompetrol Group NV)  , SC Oilfield Exploration Business Solutions SA (fosta SC Rompetrol SA) și SC Rompetrol Rafinare SA.

Instrumentarea dosarului a început în 2015. Ancheta a trenat o scurtă perioadă deoarece a fost începută de un procuror care între timp s-a pensionat, iar noul procuror de caz a avut de studiat circa 3.100 de volume, ne-a declarat șeful DICOT, Daniel Horodniceanu.

Ar fi implicate nume grele în această anchetă, precum cel al fostului premier Victor Ponta şi companiile Kaz Munai Gaz şi Rompetrol. 

 

 

 

Cele mai citite

Interviu – Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, soluții pentru atragerea turiștilor străini: ,,Să nu aibă barieră de viză, să aibă zboruri directe”

Adrian Voican, vicepreședinte ANAT, a declarat într-un interviu pentru R.L. că România ar putea să atragă mai mulți turiști străini prin faptul că ar...

Roxana Hulpe și Bogdan Rădulescu, co-fondator Untold, au făcut nunta

Roxana Hulpe, cunoscută prezentatoare a Știrilor Pro TV, a trăit o experiență de neuitat, având parte de o nuntă ca în povești, desfășurată la...

Autoritatea Vamală Română alocă peste 6,6 milioane de lei pentru servicii de transport aerian

Autoritatea Vamală Română (AVR) alocă peste 6,6 milioane de lei, fără TVA, pentru servicii de transport aerian intern şi internaţional de pasageri, urmând să...
Ultima oră
Pe aceeași temă