17.6 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialNoi percheziții și acuzații în cazul MediaPro

Noi percheziții și acuzații în cazul MediaPro

Zeci de angajați ai trustului MediaPro au fost aduși cu mandat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Capitalei. Printre aceștia se regăsește și Andrei Boncea, unul dintre oamenii de încredere ai lui Adrian Sârbu din epoca în care acesta conducea trustul media.

Procurorii au efectuat peste  40 de de percheziții în București, județele Dâmbovița, Ilfov, Argeș și Brăila la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice în dosarul MediaPro, în care se urmărește destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, prejudiciul produs bugetului în acest dosar se ridică la aproximativ 6 milioane de lei, reprezentând TVA și impozit pe profit. De asemenea, suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 15 milioane de lei.

Boncea, adus cu mandat

„Din datele și probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecții au inițiat, derulat și participat la circuite evazioniste și de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false și înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăți comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retrași în totalitate în numerar“, potrivit documentelor venite de la Parchet.

În acest context, în cursul zilei de joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat începerea urmăririi penale față de 32 de persoane din grupul MediaPro care sunt suspectate de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Trebuie spus că, în cursul zilei de ieri la Parchet au fost aduse cu mandate 27 de persoane din cadrul trustului, printre care și Andrei Boncea, soțul Loedanei Groza și un apropiat al fostului proprietar al trustului – Adrian Sârbu. Trebuie spus că această anchetă se desfășoară cu sprijinul Serviciului Român de Informații.

Dispută cu premierul Ponta

Potrivit Agerpres, în luna iulie polițiștii au efectuat 26 de percheziții în București și județul Ilfov la mai multe societăți, printre care și Me­diaPro din Buftea, pentru destructurarea unui grup specializat în evaziune fiscală și spălare de bani. Polițiștii bucureșteni au documentat activitatea infracțională a grupului identificat, stabilind că 66 de societăți comerciale ar fi cumpărat servicii fictive de la societăți-fantomă în scopul deducerii artificiale și ilicite a TVA și a impozitului pe profit. Potrivit hotnews.ro, anul acesta, premierul Victor Ponta și Adrian Sârbu au intrat într-un conflict public.

Pe de o parte, Sârbu și mai multe afaceri din jurul MediaPro au devenit ținta mai multor acuzații de evaziune fiscală, iar premierul a lansat o serie de atacuri la adresa lui Sârbu, susținând că acesta ar fi apelat la șantaj, amenințându-l că va suferi rigorile legii dacă nu-și plătește taxele și impozitele. Sârbu l-a acuzat pe premier că a mințit când a spus că i-ar fi cerut oprirea unui control ANAF.   

Cele mai citite

Dănuţ Coman și-a găsit echipă! Va conduce o fostă campioană a României

Dănuţ Coman este noul președinte al formației de ligă secundă C Argeş, după ce Consiliul Local Piteşti a aprobat propunerea făcută de primarul municipiului...

Dănuţ Coman și-a găsit echipă! Va conduce o fostă campioană a României

Dănuţ Coman este noul președinte al formației de ligă secundă C Argeş, după ce Consiliul Local Piteşti a aprobat propunerea făcută de primarul municipiului...

Săraci deși muncesc. Lucrătorii din România continuă să aibă cel mai mare risc de sărăcie din UE

România are cea mai mare rată a sărăciei în muncă din rândul statelor Uniunii Europene. Deși muncesc, românii prezintă un risc mai mare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă