13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialNoi reguli de circulație pe canalele din Delta Dunării

Noi reguli de circulație pe canalele din Delta Dunării

Accesul și circulația navelor și ambarcațiunilor pe canalele și lacurile interioare din perimetrul Rezervației Biosferei „Delta Dunării“ (RBDD) se vor desfășura după reguli noi, stabilite printr-o Hotărâre aprobată astăzi de Guvern.

Astfel, indiferent de scop, perioadă calendaristică și de durată, accesul și circulația navelor și ambarcațiunilor pe canalele și lacurile interioare din perimetrul Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, cu excepția brațelor Dunării, se fac numai pe baza permisului de acces eliberat de Administrația RBDD.

Navele și ambarcațiunile propulsate care navighează în perimetrul RBDD vor fi dotate cu dispozitive electronice de transmitere a poziţiei şi vitezei către staţiile fixe, iar sistemul de monitorizare a traficului va fi alcătuit din staţii fixe de localizare şi identificare nave/ambarcaţiuni şi radare de supraveghere.

Măsura are scopul instituirii unui control mai eficient al circulației și accesului navelor și ambarcațiunilor în perimetrul Rezervației Biosferei „Delta Dunării“, precum și identificarea celor care nu respectă regulile de circulație. De asemenea, prin actul normativ sunt aduse modificări la regulile de circulație, în sensul reducerii vitezei maxime a navelor și ambarcațiunilor pe anumite lacuri și canale din pe­rimetrul Rezervației, în funcție de biodiversitatea din zonă.

Actul normativ stabilește canalele de navigație și lacurile interioare pe care este admisă navigația cu maximum 40 km/h, precum și pe cele pe care viteza maximă de circulație este de 15 km/h. De asemenea, sunt menționate lacurile și canalele situate în apropierea coloniilor de păsări, pe care este admisă navigația cu viteză maximă de 5 km/h.

Cele mai citite

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă