18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialNora lui Măgureanu, noi declarații la DNA

Nora lui Măgureanu, noi declarații la DNA

Alina Petre, fosta noră a lui Virgil Măgureanu,  primul șef al Serviciului Român de Informații (SRI), s-a prezentat, marți, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Ea a declarat că a venit la DNA pentru a „spune ceea ce știe”, în dosarele care îl vizează pe fostul ei socru.

„Nu am nevoie de susținători. Ei știu ceea ce spun, nu m-aș juca cu astfel de instituții”, a declarat Alina Petre.

Mai mult, fosta noră a lui Virgil Măgureanu a explicat că motivul pentru care face declarații este că nu dorește să fie acuzată de tăinuire sau de complicitate.

Citește și: Alina Măgureanu, nora fostului șef al SRI, face dezvăluiri despre situaţia lui Codruţ Marta

La jumătatea lunii martie, Alina Măgureanu a declarat că, în urma unor intervenţii venite de la vârful BNR, fostul său socru ar fi primit, în 2009, un credit de aproape 3 milioane de euro pentru ridicarea unei clădiri. În același denunț, Alina Măgureanu susține că fostul său soţ, fostul socru și patronul Romprest, Florian Walter, acum arestat, ar fi beneficiat de intervenţii din partea lui Crin Antonescu, fostul președinte al PNL, la Primăria Sectorului 1. Astfel, le-ar fi fost facilitate unele afaceri. În schimb, politicianul ar fi cumpărat la un preţ sub cel al pieţei un apartament în clădirea construită de Virgil Măgureanu cu banii obţinuţi de la bancă.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a negat acuzațiile aduse de femeie: „Nu am cunoscut în viața mea, nu am cunoscut, niciodată, în viaţa mea, pe domnul Walter, nu am făcut nicio intervenţie la nicio primărie pentru nimeni vreodată. Am achiţizionat, asta este singura ocazie cu care am intrat în contact cu această familie, am achizionat un apartament, prin intermediul unei agenţii, domnul Măgureanu era dezvoltator”, a spus Crin Antonescu.

Citește și: Denunțul Alinei Măgureanu: Ce afaceri ar fi făcut Virgil Măgureanu și Crin Antonescu

Ea a făcut acuzații și la adresa lui Traian Băsescu, despre care a spus că știa despre moartea lui Codruț Marta. Fostul șef al statului a precizat că nu știe despre ce vorbește Alina Măgureanu. 

 

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă