23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialNou record de ploi in Bucuresti

Nou record de ploi in Bucuresti

S-a demonstrat, de la Linz (2013) pana la Paris (2016) ca nici un om, nici o companie, nici un oraș nu se pot pune cu natura.

Ieri, 29.06.2016, a avut loc din nou in Bucuresti, un fenomen meteo deosebit cu o probabilitate de apariție la zeci de ani. Pe site-ul Apa Nova veti gasi informatiile tehnice care probeaza aceasta afirmatie (Curba IDF, informatiile de la pluviometre, etc). De exemplu, pluviometrul Grozavesti a inregistrat in 45 min un cumulat de 40.4 l/mp, probabilitate de aparitie o data la 20 ani, mult peste capacitatea de transport proiectata a retelei de canalizare!

Evenimentul a avut amploarea si concentratia cele mai semnificative in intervalul orar 14:30 – 16:00, zonele afectate fiind sectorul 1, 6 si partial sectorul 5. Cantitatea medie de precipitatii fiind de 27.06 l/mp (pe zona afectata), volumul viiturii generare de ploaie fiind de 1,614,368.31 mc si debitul max tranzitat de 127.68 mc/s.

Din cauza intensitatii evenimentului pluvial, mai multe canale din zona afectata au intrat in presiune inundand subsoluri, curti si case, echipele ANB intervenind cu pompe pentru degajarea apei la 60 adrese aflate in aceasta situatie.

De asemenea, s-a actionat in teren cu 30 de utilaje pentru degajarea gurilor de scurgere si canalelor infundate si pentru acumulari de apa. Multumim cetatenilor pentru sesizari, si facem apel si pe aceasta cale la importanta folosirii corecte a canalizarii, care nu trebuie confundata cu cosul de gunoi.

La ora 7.30 azi dimineata, mai erau 2 notificari in curs de rezolvare, din totalul de 333, receptionate de Apa Nova Bucuresti.

Multumim pentru excelenta coordonare cu celelalte institutii in cadrul comandamentului de ieri: Primaria Municipiului Bucuresti, Prefectura Municipiului Bucuresti, ISU, Operatorii de salubritate sect 1 si 6, Administratia Strazilor si RATB.

Curatarea casetei de sub Dambovita, finalizata in 2015, a permis si de aceasta data evitarea unui dezastru, pentru ca asigura folosirea ei la capacitatea maxima proiectata. Acolo nu mai intervenise nimeni din anii 80, iar inainte de curatare functiona la 47% din capacitate.

Apa Nova Bucuresti va sta in continuare la dispozitie prin call center 021 207 77 77.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă