18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Controlorii de trafic aerian intră în grevă generală. Ce nemulțumiri ale...

VIDEO. Controlorii de trafic aerian intră în grevă generală. Ce nemulțumiri ale sindicaliștilor au rămas nerezolvate

UPDATE: Sindicaliștii au anunțat, luni, că nu au ajuns la nicio concluzie în urma negocierilor cu Ministerul Transporturilor. 

UPDATE: Sindicaliștii au precizat că vor declanșa greva generală la nivelul ROMATSA din 1 septembrie ora 11.00.

”Dacă până în acel moment, autoritățile nu vor rezolva aceste probleme și vă asigurăm că sunt probleme de viață și de moarte, legate de siguranța pasagerilor, nu de bani, vom intra în grevă. Nimeni nu ne ia în seamă”, a spus liderul sindicaliștilor. 

Vom proceda la declanşarea grevei, dacă până în acel moment organele statului abilitate nu vor reuşi să revolve problemele pe care le avem la ROMATSA. Şi pot să vă spun că sunt probleme de viaţă şi de moarte de la ROMATSA, deci nu este vorba de bani, nu e vorba de absolut nimic, ci chiar de viaţă şi de moarte, de siguranţa pasagerilor, de siguranţa salariaţilor ROMATSA", a spus Gabriel Tudorache.

Liderul sindical a subliniat că dacă se ajunge la grevă generală la ROMATSA, impactul va fi "catastrofal", petnru că nu va fi pentru două ore, ci va fi generală şi se va opri total activitatea controlorilor de trafic aerian din toate unităţile.

"Dacă până în acel moment nu se găsesc soluţiile şi organele statului nu iau absolut nicio măsură, cum nu au făcut până azi, deşi avem numeroase plângeri făcute atât la DNA, atât la Parlament, la Senat, la preşedinte, la Camera Deputaţilor, deci nimeni nu ne ia în seamă, la Curtea de Conturi şi aşa mai departe. Avem un număr de peste 20 de procese pe care le-am intentat acestei conduceri ilegale. În mod cert, dacă până atunci nu se rezolvă lucrurile, vom declanşa greva generală, impactul va fi, din punctul nostru de vedere, catastrofal, având în vedere faptul că nu o să dureze doar două ore, ci este o grevă generală totală", a mai spus Gabriel Tudorache.

Angajaţii ROMATSA îl acuză pe directorul Aurel Stanciu că nu a respectat nimic din ceea ce sindicaliştii au stabilit, în scris, cu Ministerul Transporturilor şi sunt nemulţumiţi de faptul că nici ministrul Iulian Matache nu reacţionează.

”Greva generală este strict pentru cele 14 revendicări. Faptul că astăzi 300 de oameni i-au cerut demisia lui Stanciu e din cauza modului în care a gestionat criza, după criza de avertisment”, au spus sindicaliștii. 

Sindicaliștii au precizat că greva nu are nicio legătură cu salariile ci cu mai multe lucrurile care sunt în neregulă în interiorul ROMATSA. 

”Cine vrea să se lege de salariile noastre să știe că muncim pentru ele. Mai mult, față de colegii noștri din Europa, salariile noastre sunt mici. Nu e vina noastră că în țara asta se trăiește prost. E vina Guvernului. Noi am vrea și ca medicii și profesorii să câștige ca noi”, a spus un sindicalist. 

—–

Un nou scandal a izbucnit la sediul ROMATSA, după ce câteva sute de sindicaliști au venit la biroul directorului Aurel Stanciu și i-au cerut demisia, potrivit Digi 24. 

Sursa: Digi 24

Sindicaliștii au avut o listă cu 14 revendicări, iar directorul ROMATSA argumentează că au mai rămas doar două:  organigrama instituției și mărirea salariilor.

Gabriel Tudorache, liderul Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian (ATCOR), a subliniat că s-a săturat de ilegalitățile in serie și de numirile ilegale fără concurs, explicând astfel protestul de luni de la Romatsa.

"Ne-am săturat de ilegalități în serie, de numiri ilegale. Concursuri nu au dat niciunul dintre ei. Ne obligă pe noi să semnăm acte ilegale. În loc să facă ceva, din păcate acești comuniști nu fac decât să arunce cu mizerii în presă. Acești domni trăiesc în lumea lor", a spus acesta.

Vineri, managerul companiei Romatsa, Aurel Stanciu, s-a îmbrâncit, în sediul instituției, cu unul dintre sindicalişti după ce acesta i-a smuls din mână un proiect de management.
 

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

ANAF a publicat „Lista albă” pentru primul trimestru din 2024

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat „lista albă" a persoanelor juridice care au declarat şi au achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi...

Ministerul Finanţelor a planificat împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 6 miliarde de lei

Ministerul Finanţelor a planificat să se împrumute, luna aceasta, cu aproape 6 miliarde de lei de la băncile comerciale. Suma este mai mică cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă