13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAvocații au contestat rechizitoriul din dosarul Microsoft. Ei susțin că există nelegalități...

Avocații au contestat rechizitoriul din dosarul Microsoft. Ei susțin că există nelegalități ale actului de acuzare

Avocaţii inculpaţilor din cazul “Microsoft” au formulat, luni, mai multe excepţii de nelegalitate a actului de acuzare şi au cerut chiar trimiterea dosarului la DNA pentru refacerea acestuia, motiv pentru care judecătorii au acordat un nou termen în 4 mai, informează Mediafax.

Judecătorii instanţei supreme au dezbătut, pentru prima dată, dosarul “Microsoft”.

Şedinţa a fost în cameră preliminară, respectiv cu uşile închise, iar avocaţii celor din dosar au cerut judecătorilor constatarea nelegalităţii actului de acuzare făcut de anchetatorii DNA pe numele clienţilor lor.

Referitor la fostul primar Gheorghe Ştefan, apărarea a arătat că procurorii nu au fost precişi cu privire la calitatea în care l-au trimis în judecată, respectiv cea de primar sau cea de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Avocaţii le-au arătat judecătorilor că limitele de pedeapsă sunt diferite raportat la cele două funcţii, astfel că anchetatorii trebuiau să menţioneze clar în ce calitate l-au trimis pe clientul lor în judecată.

Avocaţii au dezbătut în sala de judecată şi alte astfel de inadvertenţe şi au cerut magistraţilor refacerea actului de inculpare.

——–

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție judecă, luni, noul termen în dosarul Microsoft. La audieri vor fi prezenți Gabriel Sandu, Gheorghe Ștefan și Dorin Cocoș, informează B1 Tv.

Fostul primar din Piatra Neamț a ajuns la audieri. Gheorghe Ștefan a fost plasat în arest la domiciliu, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dispus înlocuirea arestului preventiv cu o măsură mai blândă.

Gheorghe Ștefan a declarat, luni, că măsura arestului la domiciliu este mult mai bună, întrucât ”condițiile din penitenciar sunt inumane și nu respectă normele CEDO.

În acest context, fostul primar a precizat că, în perioada în care a fost arestat preventiv, a contactat mai multe boli.

”La mine pot să vă spun concret pe analize. Am contractat o ciupercă candida la gât, helicobacter la stomac, au reapărut leucemia cronică limfatică incipientă și bronșită cronică, deci patru boli pe care nu le aveam, în afară de prostată, tensiune arterială, deci boli cardiovasculare. Astea au venit suplimentar în condițiile de acolo”, a spus Gheorghe Ștefan.

Citește și: UPDATE: Dosarul Microsoft: Gheorghe Ștefan, plasat în arest la domiciliu. Ce a declarat la ieșirea din penitenciar

Judecătorul de cameră preliminară va analiza, luni, cererile și excepțiile formulate de inculpați. Avocații sunt convinși că lucrurile se vor termina cât mai repede pentru a se trece efectiv la cercetarea judecătorească. 

În acest dosar sunt vizați, printre alții, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor, Gheorghe Ștefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamț, și omul de afaceri Dorin Cocoș, care va fi adus la Înalta Curte din Arestul central al Poliției Capitalei. Ei sunt acuzați de trafic de influență și spălare de bani, fapte care au legătură cu încheierea unor contracte cu Microsoft. 

Citește și: Dosarul Microsoft: Dinu Pescariu și Claudiu Florică scapă de acuzațiile DNA

În acest caz se fac cercetări în continuare și față de alți opt foști miniștri care au avut legătură cu contractul încheiat între Guvern și compania Microsoft. 

Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă