12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialNouă drumuri naționale sunt afectate de căderile de zăpadă. Situația se poate...

Nouă drumuri naționale sunt afectate de căderile de zăpadă. Situația se poate agrava în următoarele două zile

Tot personalul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) este implicat în activitatea de deszăpezire pe cele nouă drumuri naționale afectate de căderile de zăpadă din ultimele ore, a anunțat, miercuri, CNAIR.

Șoselele afectate sunt: DN 66 (defileul Jiului), DN 67C (Rânca), DN 7A (Voineasa-Obârșia Lotrului), DN 1A (Cheia), DN 58 (Anina), DN 10 (Întorsura Buzăului — Siriu), DN 73 (Rucăr-Bran), DN 11 (pasul Oituz), DN 17 (pasul Tihuța în zona Câmpulung Moldovenesc).

În aceste zone se acționează cu 200 de autoutilaje proprii și cu 60 autoutilaje închiriate, în special în zonele administrate de DRDP Iași și DRDP Brașov.

"CNAIR SA a luat măsuri de dislocare a autoutilajelor proprii din zonele de șes, în zonele de deal și munte, în urma avertizărilor meteorologice emise de către Administrația Națională de Meteorologie. Tot personalul propriu este implicat în acest moment în activitatea de deszăpezire până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice. Cele 53.800 de tone de sare și 1.000 tone de clorura de calciu, aflate în stoc, sunt suficiente pentru asigurarea circulației pe autostrăzile și drumurile naționale afectate de căderile de zăpadă din perioada 19 aprilie — 21 aprilie 2017", se arată într-un comunicat al CNAIR.

Autoritățile cer participanților la trafic care tranzitează șoselele situate în zonele montane înalte, pasuri, trecători, afectate de actualele fenomene meteorologice specifice iernii, să își echipeze corespunzător autovehiculele, inclusiv cu anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, combustibil, pături, săculeț cu material antiderapant, precum și cu rezerve de mâncare și apă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă