18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialNouă metodă de înșelăciune: Infractorii se prezintă ca fiind pompieri și cer...

Nouă metodă de înșelăciune: Infractorii se prezintă ca fiind pompieri și cer bani cetățenilor

Infractorii au descoperit o nouă metodă de înșelăciune. După ce au păcălit oamenii dându-se drept angajați ai companiilor de gaze, de curent electric, instalatori sau vânzători ambulați, acum se prezintă drept pompieri. Și spun că vor bani ca să curețe coșurile de fum. Reprezentanții ISU București spun că persoanele respective  utilizează fără drept elementele de identificare ale instituției.

”Având în vedere că instituției noastre i-a fost sesizat de către cetățeni faptul că la domiciliul acestora s-a prezentat o persoană care pretinde că este angajat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu scopul de a presta servicii contra-cost în domeniul situațiilor de urgență (curățarea coșurilor de evacuare a fumului), pentru siguranța și informarea cetățenilor facem următoarele precizări:

Această persoană nu reprezintă Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov, fiind vorba de utilizarea fără drept a elementelor de identificare ale instituției pe înscrisuri care au fost înmânate cetățenilor.

În fapt, este utilizat însemnul heraldic al instituției, precum și o ștampilă falsificată pentru a-i convinge pe cetățeni să apeleze la o anumită entitate juridică, specializată pentru prestarea de servicii în domeniul situațiilor de urgență. Motivarea acestui demers este dată de presupuse reglementări legislative intrate în vigoare recent, în caz de neconformare cetățenii urmând a suporta sancțiuni financiare.

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov nu efectuează controale și verificări la locuințele particulare ale cetățenilor, cu excepția situațiilor când există în curs de soluționare o petiție sau o sesizare. În aceste cazuri, pompierii poartă ținuta militară și trebuie să dețină asupra lor și să prezinte legitimația de control”, transmite ISU București.

Pompierii îi sfătuiesc pe cei care au interacționat cu persoane care au pretins prestarea de servicii în numele instituției noastre sau care au primit astfel de documente, sunt rugați să anunțe acest aspect la cea mai apropiată secție de poliție.

Cele mai citite

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă