11.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialNouă persoane din conducerea Complexului Energetic Oltenia, audiate la sediul IPJ Gorj

Nouă persoane din conducerea Complexului Energetic Oltenia, audiate la sediul IPJ Gorj

Poliția audiază, joi, nouă persoane cu funcţii de conducere în cadrul Complexului Energetic Oltenia, într-un dosar care vizează modul în care au fost decontate tichetele de masă pentru mineri, informează Mediafax.

Conform surselor judiciare citate, nouă persoane cu funcții de conducere la carierele de suprafaţă Lupoaia şi Roşiuţa au fost duse la audieri, iar la ora transmiterii acestei știri mai erau audiate cinci persoane.

Toate cele nouă persoane au fost duse la sediul Poliției Gorj în baza unor mandate de aducere, iar ancheta vizează modul în care au fost decontate tichetele de masă pentru mineri, fiind decontate mai multe tichete față de necesar.

Prejudiciul estimat în acest caz este de aproximativ 2,8 milioane de lei, mai spun surse din rândul anchetatorilor.

Complexul Energetic Oltenia cuprinde minele de lignit din județele Gorj, Mehedinți și Vâlcea și termocentralele de la Rovinari, Turceni, Craiova și Brăila.

Ancheta în acest caz a fost declanșată în urma scandalului care a avut loc în vară la Mina Roșiuța, după ce doi bărbaţi, între care un angajat al unităţii miniere, au fost reţinuţi într-un dosar de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Potrivit DIICOT, începând cu 2010 bărbatul angajat la Roșiuța ar fi recrutat, transportat şi plasat mai multe tinere, pentru a fi exploatate sexual, inclusiv pe litoralul românesc sau în străinătate, în Austria sau Italia. Victimele, printre care minore, erau recrutate sub pretextul acordării de sprijin în promovarea unor testări sau examene, fie prin acordarea anticipată de bani. În urma cercetărilor, anchetatorii au descoperit că bărbatul era pontat zilnic cu program de opt ore, deși nu mergea aproape deloc la serviciu.

În urma acestui scandal au fost audiați mai mulți angajați ai minei și au avut loc percheziții, fiind ridicate mai multe documente, ulterior fiind descoperite diverse nereguli, spun surse judiciare.

Cele mai citite

Iohannis reacționează la vestea tragică din Slovacia. “Sunt șocat să aflu”

Klaus Iohannis s-a declarat șocat de faptul că premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. "Şocat să aflu de faptul că prim-ministrul Slovaciei, Robert Fico,...

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...

Isărescu: Când datoria depăşeşte 50%, trebuie luate măsuri

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a afirmat că, atunci când datoria depăşeşte 50% din PIB trebuie luate măsuri. Mugur Isărescu a fost întrebat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă