15.4 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialNouă suceveni, trimişi în judecată pentru tentativă de omor

Nouă suceveni, trimişi în judecată pentru tentativă de omor

Nouă suceveni au fost trimşi în judecată de Parchetul Tribunalului Suceava într-un caz de tentativă de omor, după ce patru persoane au bătut crunt un taximetrist în centrul Sucevei, iar ceilalţi cinci pentru că, prin mărturii mincinoase, au încercat să inducă în eroare anchetatorii, informează Mediafax

Procurorii suceveni i-au trimis în judecată pentru tentativă de omor pe Decebal Biriş, Petru – Traian Balan şi Eduard – Sebastian Dura, precum şi pe Marian – Traian Bivol, în stare de arest, aceştia fiind cei identificaţi ca autori ai agresiunii din 19 septembrie 2014 asupra unui taximetrist pe care l-au băut cu bâte şi cu un topor, potrivit Parchetului Tribunalului Suceava.

Citește și: Iaşi: Bărbat în stare gravă la spital după ce un proiectil din Al Doilea Război Mondial i-a explodat în față

În seara de 19 septembrie 2014 poliţiştii din Suceava au fost sesizaţi telefonic că în apropierea Casei de Cultură patru persoane au atacat un taximetrist cu bâte, răngi şi cu un topor.

Ancheta a stabilit că în seara respectivă taximetristul se afla în staţia de taximetre din apropierea Casei de Cultură a municipiului Suceava, iar la un moment dat în locul respectiv a oprit un autoturism de teren, aflat în posesia lui Decebal Biriş de mai multă vreme, din care au coborât patru persoane.

După o scurtă discuţie cu taximetristul, cei patru au luat din maşină bâte, răngi şi un topor cu intenţia vădită de a-l agresa. Taximetristul a fugit până la sala de sport din apropiere, unde a fost ajuns de agresori şi lovit cu bâte, răngi şi topor până când agresorii au constatat că victima nu mai răspunde la loviri.

Cei patru au părăsit apoi zona incidentului cu acelaşi autoturism, nu înainte de a-i avertiza pe taximetriştii din zonă că riscă aceleaşi represalii dacă vor face declaraţii.

Din analiza imaginilor camerei de supraveghere aflată în interiorul unui magazin de bijuterii din apropiere a scos în evidenţă faptul că întreaga operaţiune a durat circa două minute.

Conştienţi că l-au bătut foarte tare pe taximetrist şi că există riscul să existe consecinţe deosebit de grave, cei patru au luat hotărârea să acopere faptele şi au cerut prietenilor lor Răzvan – Romulus-Ştefan Neacşu, Florin Mititelu şi Marian Logofătu să meargă de urgenţă la sediul Poliţiei municipiului Suceava şi să declare că ei sunt agresorii taximetristului.

Totodată, cei care au mers la poliţie au luat hainele lui Biriş, Bălan şi Bivol, iar pentru ca poziţia pe care o vor avea în faţa poliţiştilor să fie cât mai credibilă, Biriş i-a cerut lui Dura să meargă la Poliţie alături de cei trei.

La sediul Poliţiei municipiului Suceava cei patru au formulat fiecare un autodenunţ “în oglindă” în care au consemnat că fiecare dintre ei împreună cu alte trei persoane nominalizate au bătut un taximetrist care ar fi încercat să-i lovească cu un par şi cu un cuţit fără motiv.

Potrivit sursei citate, incidentul s-ar fi produs după ce taximetristul a transportat, cu o săptămână înainte, cu taxiul său, spre cartierul Burdujeni, mai multe persoane care intenţionau să agreseze indivizi din anturajul altor inculpaţi, Decebal Biriş şi Petru-Traian Balan, ca o răzbunare pentru altercaţii anterioare.

Ancheta a stabilit că, la data respectivă, spre cartierul Burdujeni s-au deplasat mai multe autoturisme, în aceste mijloace de transport fiind aproximativ 50 persoane, dar că agresiunea nu a avut loc, însă cei vizaţi au aflat despre acest lucru, precum şi indicativul taximetrului şi au pornit în căutarea acestuia, urmând ca ulterior să-i identifice şi pe ceilalţi participanţi pentru a se răzbuna şi pe ei.

Dosarul urmează să fie judecat de Tribunalul Suceava.

Cele mai citite

Grupul BVB a obţinut un profit în creştere cu 68% în primele trei luni

Grupul BVB a raportat un profit net de 2,96 milioane de lei pentru primul trimestru din 2024, în creştere cu 68%, respectiv 1,2 milioane...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...
Ultima oră
Pe aceeași temă