20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialNoul AVION oficial al României va fi operațional de la 1...

Noul AVION oficial al României va fi operațional de la 1 ianuarie 2017

Statul român va cumpăra în anul 2016 o nouă aeronavă oficială, care va fi operațională de la 1 ianuarie 2017.

Premierul Cioloș a decis înființarea unei comisii care va coordona activitatea de achiziționare a viitorului avion oficial al României, iar decizia a fost publicată luni în Monitorul Oficial. Confom deciziei, se urmărește constituirea "unei capabilităţi aeriene destinate executării zborurilor speciale".

Comisia va elabora şi un proiect de act normativ pentru asigurarea finanţării necesare achiziţiei unei aeronave în cursul anului 2016, aeronavă care va fi operaţională de la la 1 ianuarie 2017. 

Potrivit documentului, începând cu data intrării în vigoare a acestei decizii se înfiinţează Comisia interinstituţională pentru coordonarea activităţilor necesare constituirii unei capabilităţi aeriene destinate executării zborurilor speciale. 

Președintele Comisiei va fi ministrul Transporturilor. Din comisie vor face parte, printre alții, şeful Cancelariei premierului, un consilier de stat de la Administraţia Prezidenţială, un secretar de stat de la Ministerul Finanţelor Publice, şeful Statului Major General, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene şi şeful Departamentului pentru Armamente, un secretar de stat de la Ministerul Afacerilor Externe, președintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, directorul SIE și directorul general al RAPPS.

Comisia va superviza stabilirea costurilor de mentenanţă şi operare și va formula propuneri de alocări bugetare necesare în proiectul legii bugetului de stat pe anul 2017.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...
Ultima oră
Pe aceeași temă