9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialNoul premier ar putea fi Cătălin Predoiu

Noul premier ar putea fi Cătălin Predoiu

Preşedintele Iohannis admite ideea că l-ar putea numi pe Cătălin Predoiu în funcţia de şef al Guvernului, în locul lui Victor Ponta.

Într-un interviu acordat TVR, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă rămâne la varianta de nominalizare a lui Cătălin Predoiu pentru funcția de premier.

”Eu tind să îmi păstrez și să îmi îndeplinesc promisiunile”, a răspuns şeful statului, citat de Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la TVR, că demisia lui Victor Ponta este singura posibilitate acum de a ieși repede din această situație, el spunând că speră să nu se ajungă până la suspendarea premierului și că prima opțiune, cea mai bună, este o demisie a Guvernului.

Întrebat cum va mai putea lucra cu un premier care este acuzat de fapte penale, președintele a spus că speră să nu fie în acestă situație și că întotdeauna se găsesc soluții politice.

”Pasul următor îl reprezintă discuțiile cu liderii partidului, nominalizarea unui alt premier și formarea unui alt guvern”, a afirmat Iohannis.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Iași: Șoferița care a provocat moartea Anastasiei, o fetiță de 4 ani, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul având loc în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă