21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialO adolescentă de 15 ani și-a înjunghiat tatăl, pentru a-şi apăra fratele

O adolescentă de 15 ani și-a înjunghiat tatăl, pentru a-şi apăra fratele

O adolescentă  de 15 ani, din Alexandria, este cercetată pentru omor după ce şi-a înjunghiat tatăl, în încercarea de a-și apăra fratele, relatează Mediafax.

Anchetatorii susțin că fata provine dintr-o familie în care tatăl obişnuia să bea şi să îşi agreseze soţia şi copiii. Acelaşi lucru s-a întâmplat duminică, atunci când bărbatul a consumat alcool, iar seara, în jurul orei 20.30, a început scandalul în familia acestuia. Bărbatul şi-a agresat soţia, moment în care fiul celor doi, care este major, a sărit în apărarea mamei.

Tatăl, în vârstă de 48 de ani, l-a împins pe băiat, iar acesta a căzut pe podea, moment în care fiica a luat un cuţit şi şi-a lovit tatăl de mai multe ori, în timp ce acesta era aplecat asupra fratelui ei. După atac, fata a fugit, dar a fost găsită ulterior şi dusă la audieri, iar fratele ei a sunat la 112, cerând ajutor medical pentru tată.

Bărbatul, care era în viaţă atunci când echipajul medical a ajuns la el, a fost dus la spital, însă medicii nu i-au mai putut salva viaţa, el având leziuni la mai multe organe interne, respectiv ficat, rinichi şi splină.

Tânăra a declarat în faţa anchetatorilor că a sărit cu cuţitul asupra tatălui pentru a-şi apăra fratele, iar declaraţiile sale sunt susţine de cele ale fratelui. Mama celor doi, aflată în stare de şoc, nu a putut da declaraţii cu privire la ceea ce s-a întâmplat.

Marţi, fata trebuie să-şi ridice certificatul de absolvire a gimnaziului, în această perioadă ea pregătindu-se pentru examenele naţionale, în vederea admiterii la liceu.

Procurorii spun că, potrivit legii, minorii cu vârste între 14 şi 16 ani pot fi traşi la răspundere pentru fapte penale dacă aceştia au avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Fata, care a fost audiată în noaptea de duminică spre luni şi reaudiată în cursul zilei de luni, va fi supusă unei expertize psihiatrice.

Cele mai citite

VIDEO. Inundațiile pun stăpânire pe Brazilia. Bilanțul se ridică la 75 de morți

Bilanțul victimelor ploilor abundente care au provocat inundații în statul brazilian Rio Grande do Sul din sudul țării a crescut la cel puțin 75...

VIDEO. Tenis sau fotbal? Al Nassr, victorie clară împotriva Al Wehda. Cristiano Ronaldo bifează al 66-lea hat-trick din carieră

Cristiano Ronaldo continuă să impresioneze în campionatul Arabiei Saudite, demonstrând încă o dată de ce este considerat unul dintre cei mai mari fotbaliști din...

Mii de persoane protestează împotriva lui Vitkor Orban din Ungaria

Mii de maghiari au protestat împotriva premierului naționalist Viktor Orban, în cadrul unui miting organizat cu câteva săptămâni înainte de alegerile europarlamentare și locale...
Ultima oră
Pe aceeași temă