10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialO altă victimă din Colectiv şi-a pierdut viaţa

O altă victimă din Colectiv şi-a pierdut viaţa

O altă victimă din Clubul Colectiv şi-a pierdut viaţa la Spitalul de Arşi din Capitală, astfel că numărul persoanelor decedate a ajuns la 44.lte două victime ale incendiului din Clubul Colectiv vor fi transferate, duminică, la spitale din străinătate, cu două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, care îi vor duce pe răniţi în Marea Britanie şi Ungaria.

Conform unui comunicat transmis duminică dimineaţă de MApN, două aeronave de tip C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni de evacuare medicală, sunt planificate să execute duminică două noi misiuni umanitare de urgenţă către Marea Britanie (ora aproximativă de decolare 10.00), şi Ungaria (ora aproximativă de decolare 12.00) pentru transferul unor pacienţi răniţi în incendiul de la Clubul Colectiv.

Misiunile vor fi executate la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, iar pacienţii vor fi asistaţi pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD şi sprijinite de medici şi personal de specialitate din MApN.

Sâmbătă dimineaţă, 16 răniţi în incendiul din clubul Colectiv au fost preluaţi cu două aeronave Spartan ale Ministerului Apărării, care au decolat de la Baza Militară de la Otopeni. Opt dintre pacienţi au fost transferaţi pentru tratament în trei spitale din Olanda, iar ceilalţi opt, la Spitalul Militar din Bruxelles. Doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam, a spus secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Sâmbătă seară, alte două victime – Alexandru Hogea şi Mariana Oprea – au fost preluate de aeronave ale Inspectoratului General de Aviație şi duse în Austria.

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu anunţa, sâmbătă, că există discuţii şi cu autorităţile din Finlanda şi Norvegia pentru a stabili câţi pacienţi pot prelua. El mai spunea că ministrul Apărării din Ungaria a transmis, sâmbătă, că Budapesta poate prelua cinci pacienţi şi urma să se stabilească şi câţi pacienţi vor fi transportaţi în Marea Britanie.

De asemenea, duminică va sosi o echipă de medici francezi pentru a evalua situaţia, iar luni una din Germania.

Cele mai citite

Renunțarea la candidatul unic PSD-PNL poate declanșa criza politică. Luptele electorale din interiorul Coaliției pot afecta Guvernul

Președintele Klaus Iohannis, aflat acum în Coreea de Sud, pare să fie îngrijorat de modul cum va evolua relația PSD - PNL după ce...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Iohannis spune că nu s-a gândit la reintroducerea serviciului militar obligatoriu și nici n-o va cere

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu și-a pus problema de reintroducere a serviciului militar obligatoriu în România și a precizat că nici nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă