12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialO bătrână a fost înșelată de persoane care spuneau că vor să-i...

O bătrână a fost înșelată de persoane care spuneau că vor să-i dea pomană. I-au furat banii de înmormântare

Poliţiştii din cadrul IPJ Giurgiu au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru furt calificat, infornează Agerpres.

Ancheta a început după ce o femeie în vârstă de 81 de ani din Municipiul Giurgiu a alertat poliţia că trei persoane care i-au intrat în locuinţă, sub pretextul că vor să facă pomană, i-au furat banii pe care bătrâna îi păstra în casă pentru înmormântare. 

‘Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru infracţiunea de furt calificat după ce o femeie în vârstă de 81 de ani din municipiul Giurgiu a sesizat faptul că un bărbat şi două femei s-au prezentat la uşa ei sub pretextul că dau de pomană haine, mâncare şi bani şi i-au furat femeii banii pe care aceasta îi avea în casă pentru îngropăciune. Practic, după ce au câştigat încrederea femeii şi aceasta i-a primit în casă, au spus că vor să îi împartă, pe lângă mâncare, haine şi bani, dar au o bancnotă de valoare mare şi trebuie să le dea restul. În timp ce bătrâna le dădea restul, profitând de neatenţia acesteia, una dintre persoane a sustras banii din locul în care observaseră că erau ţinuţi’, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă. 

El a precizat că femeia în vârstă de 81 de ani a sesizat faptul că a fost furată la scurt timp după plecarea celor trei persoane şi a alertat poliţia. 

‘Acesta este primul caz de acest fel înregistrat în municipiu de la începutul anului, dar cazurile de acest gen s-au înmulţit. Anul trecut au fost prinse în judeţ persoane din Ilfov şi Vâlcea care, sub pretextul că împart bijuterii de aur pentru regele Cioabă, i-au înlocuit unei femei bijuteriile pe care aceasta le purta cu nişte gablonţuri (…), fiind prinşi când părăseau oraşul”, a completat Cristian Şuţă.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă