15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialO cisternă cu gaz petrolier lichefiat s-a răsturnat pe DE581, în judeţul...

O cisternă cu gaz petrolier lichefiat s-a răsturnat pe DE581, în judeţul Vaslui. Traficul este oprit în zona Albița – Huși pe ambele sensuri

O cisternă încărcată cu aproape 13.000 litri de GPL, din Republica Moldova, s-a răsturnat, în noaptea de luni spre marţi, pe DE581, pe raza localităţii vasluiene Valea Grecului. Traficul este blocat, dar pericolul de explozie a fost îndepărtat, informează Agerpres.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în județul Vaslui, circulația rutieră pe DN24B (E581) Albița – Huși este întreruptă pe ambele sensuri la intrarea în orașul Huși. Măsura a fost luată de autorități pentru a se permite transbordarea în condiții de siguranță a încărcăturii (gaz petrolier lichefiat) dintr-o cisternă răsturnată pe marginea drumului într-o altă cisternă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, cpt. Petru Iftene, la locul producerii accidentului au intervenit  pompieri din cadrul Secţiei Huşi, cu două autospeciale de stingere, pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor. 

'La ora 5.00 au început operaţiunile de transvazare din cisterna răsturnată, într-o altă cisternă sosită din Republica Moldova. Pentru alimentarea pompelor s-a utilizat un generator trifazat, solicitat de la un distribuitor de energie electrică. Pompierii monitorizează îndeaproape operaţiunile, fiind creat un dispozitiv de intervenţie pentru asigurarea măsurilor de prevenire', a declarat reprezentantul ISU Vaslui.

La faţa locului a fost prezent şi prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan. 

'În zonă a existat pericol de explozie, dar forţele ISU s-au mobilizat şi au acţionat pentru asigurarea măsurilor specifice în zonă. Traficul a fost blocat, apoi s-a dat drumul, alternativ, pe un singur sens de mers. Odată cu începerea operaţiunii de descărcare a cantităţii de GPL într-o altă cisternă, circulaţia a fost din nou oprită pe DE581, către Vama Albiţa', a declarat Isabel Bogdan.

Potrivit autorităţilor nu au fost înregistrate victime şi nici scurgeri din cisternă. Poliţiştii rutieri efectuează cercetări pentru a stabili cum s-a produs accidentul.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă