10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialO clădire monument istoric din Iaşi, distrusă de un incendiu

O clădire monument istoric din Iaşi, distrusă de un incendiu

Clădirea abandonată a Cinematografului Tineretului din Iaşi, declarată monument istoric, a fost distrusă aproape complet, în urma unui incendiu provocat, sâmbătă dimineaţă, de un om al străzii care a răsturnat un reşou la care încerca să se încălzească, pompierii luptându-se patru ore cu flăcările.

~~Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Silvia Spiridon, a declarat corespondentului MEDIAFAX că incendiul a izbucnit, sâmbătă, în jurul orei 4.30, fiind provocat de un om al străzii care a răsturnat un reşou la care încerca să se încălzească şi care a aprins imediat materiale combustibile din apropiere.

ISU a intervenit cu şase autospeciale, iar pompierii s-au luptat aproximativ patru ore cu flăcările care au distrus o mie de metri pătraţi din clădirea fostului Cinematograf al Tineretului, declarată monument istoric şi cunoscută şi sub denumirea de Coloseul Bragadiru.

"Am fost solicitaţi pentru a interveni la un incendiu izbucnit la o clădire de pe strada Lăpuşneanu declarată monument istoric. S-a intervenit iniţial cu o autospecială de terapie intensivă mobilă şi trei autospeciale de stingere. S-a procedat la localizarea incendiului, a fost suplimentată forţa cu încă două autospeciale de stingere plus autoscara. Incendiul a fost lichidat în jurul ore 8.30“, a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, Silvia Spiridon.

Bărbatul care a provocat incendiul avea 37 de ani şi a suferit arsuri de gradul al doilea pe o treime din suprafaţa corpului, fiind transportat la Spitalul de Urgenţe "Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Clădirea se afla în proprietatea RADEF şi era sigilată de mai mulţi ani, însă oamenii străzii au reuşit mereu să intre în căutarea unui adăpost, reprezentanţii RADEF făcând o serie de reclamaţii în acest sens la Poliţie.

 

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Cât timp ar trebui să dureze plimbarea câinelui?

Plimbarea zilnică a câinelui oferă numeroase beneficii pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică pentru aproape toți câinii. Plimbările oferă exerciții fizice, care sunt bune...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...
Ultima oră
Pe aceeași temă