18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialO doctoriţă a fost AGRESATĂ de rudele unei paciente pe care încerca...

O doctoriţă a fost AGRESATĂ de rudele unei paciente pe care încerca s-o salveze

O doctoriţă, medic cardiolog la Spitalul Județean din Turnu Severin, a fost agresată de rudele unei paciente pe care o resuscita.

Pacienta, în vârstă de 85 de ani, avea un stop cardiorespirator. Rudele pacientei au mai agresat și o poliţistă, care se afla întâmplător în spital, în timpul liber, şi care a încercat să aplaneze conflictul.

Pacienta cu probleme cardiace fusese adusă de rude, joi după-amiază, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Mehedinţi.

Spre seară, starea bătrânei s-a agravat, aceasta intrând în stop cardiorespirator, astfel că a fost nevoie de intervenția medicului de gardă.

Managerul Spitalului Județean, Victor Maliborschi Marinescu, a declarat că, în timp ce doctoriţa de gardă o resuscita pe pacientă, ea a fost lovită peste față de rudele bătrânei.

”Am fost anunțat că pe Secția de Cardiologie a fost agresat un medic cardiolog care era de gardă de către mai mulți aparținători. Medicul încerca să resusciteze un pacient care era în stare gravă. În timpul resuscitării, doamna doctor a fost lovită. Ulterior, scandalul a fost dus până în secția de Terapie Intensivă unde a fost dusă pacienta. Practic resuscitarea s-a produs printre agresiunile aparținătorilor. Au intervenit polițiști și firma de pază. Cazul a fost preluat pentru soluționare de către organele de cercetare. Medicul a fost lovit peste față”, a declarat mangerul spitalului.

Pentru aplanarea altercației a intervenit o femeie, ofițer de poliție la Biroul de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, aflată întâmplător la spital.

Potrivit cadrelor medicale, și polițista a fost lovită de către rudele pacientei.

”Este un risc cu care trăim în fiecare zi, mai ales din partea aparținătorilor care sunt agresivi”, a explicat prim-vicepreședintele Sanitas Mehedinți, Virgil Grigorescu, care este și asistent șef la Secția de Cardiologie a spitalului din Drobeta Turnu Severin.

La unitatea medicală au ajuns mai multe echipaje de jandarmi și de poliție, precum și angajații firmei de pază cu care spitalul are contract.

Patru persoane, două femei și doi bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 54 de ani, au fost ridicate de oamenii legii și duse la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale pentru lovire și alte violențe, dar și pentru tulburarea liniștii și ordinii publice.

Pacienta de 85 de ani este acum internată la Secția de Terapie Intensivă a spitalului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...
Ultima oră
Pe aceeași temă